Błedy sum kontrolnych po sciagnieciu z www
Mam bardzo powaźny problem. Pliki sciagniete z netu nie dzialaja. Poprawki do SYSTEMOW rownieź. Problem dotyczy tylko plikow sciagnietych z www lub poprawek. ftp i sieci p2p dzialaja normalnie. Nie moge zainsatlowac dla przykladu glupiego winampa bo wyskakuje ze plik jest uszkodzony. Problemem nie jest system bo probowalem zarowno na win xp jaki i fedora 3 i 4. Moja karta sieciowa jest zintegrowana więc myslalem ze to moze ona . Po zainstalowaniu nowej na pci jest to samo. Problem lacza i kabli sieciowych tez nie wchodzi w gre. gdyz testowalem w roznych punktach sieci u mnie sie krzaczy zawsze nawet z innym kablem innym gniazkiem sieciowym. Ten sam plik na innych komputerach sciaga sie i dziala bez problemu. Nie wiem co jeszcze mam dodac. Moja plyta glowna to ASUS KT880 procesor sempron 2500 pamiec 512 DDR Kingston dysk 80GB baracuda IV. Karta sieciowa to marvell zintegrowana an pci jakis relatek.
POMOCY
POMOCY
Odpowiedzi: 8
wszytsko okazalo sie proste dawno temu. Moj genialny administrator cos spi....... z proxy i poprostu jak sie uda to sie uda a jak nie to zle sciagnie nie mam na to wplywu
wirus to tez nie jest poniewaz identycznie dzieje sie pod linuxem.
miałem podobny problem i to był jakiś wirus który robił tak ze jak chciałem uruchomić plik to normalnie pokazywał źe ładuje ale go nie wlączył, przeskanowałem system ponaprawiał te pliki tak źe kaźdy z kolei został zniszczony przy włączaniu najczęściej jakies dziwne errory wskakiwały ;/ więc moźe to być wina jakiegoś robaka, choć nie jestem pewien
no wlasnie mam doswiadczenie. wiem o tym doskonale i pisze ze nic nie podkrecalem i nic nie zmienialem z fsb apeluje zeby przeczytac poprzednie posty. tak wogole to napisalem ze jest to braucda IV wiec jakie serial ata. to zwykle ide. Dodaje ze na systemie linux Fedora 3 i 4 wszystko wyglada identycznie. Niczego nie krece nic nie zmieniam w biosie i wogole ... nie mam sil powoli do tego ... POMOCY
gravemk:
tak wogole to chcialem zaznaczyc ze takie trywialne podpowiedzi jak podkrecane sa chyba nie na miejscu. jestem doswiadczonym inzynierem informatyki ale taka akcja jest poraz pierwszy.
No to malo masz tego doswiadczenia... Przetaktowanie magistrali FSB przy braku blokady innych pozdezpolow, owocoje przetaktowanie kontrolera IDE, a w szczegolnosci starszych kontrolerow SATA, co ma bardzo kiepski wplyw na zapis na dysku i powoduje sypaniem bledami CRC. Oczywiscie nie we wszystkich przypoadkach, roznie z tym bywa...
Prosty przyklad:
Komputer podkrecony, dwa dyski w systemie, kazdy na innym kanale IDE.
Dysk systemowy, zapis plikow z WWW, kopiowanie z partycji na partycje bezproblemowe. Kopiowanie na drugi dysk, z drugiego dysku, sypie bledami CRC. Kopiowanie z www na drugi dysk, kopiowanie miedzy partycjami na drugim dysku sypie bledami.
Komputer na wartosciach domyslnych i wszystko bez problemu. To tylko jden przyklad...
sprawdzilem pamiec jest oki. jakies pomysly. wydaje mi sie ze jest to w warstwie aplikacji modelu osi ale co dokldnie to opuszcza mnie wszelka wiedza. tak wogole to chcialem zaznaczyc ze takie trywialne podpowiedzi jak podkrecane sa chyba nie na miejscu. jestem doswiadczonym inzynierem informatyki ale taka akcja jest poraz pierwszy.
komputer nie jest krecony a pamiec sprawdze ale wydaje mi sie ze jest oki. Juz nie mam sil dlatego kazda rada jest dla mnie cenna. Dziekuje za zainteresowanie
Jezeli komputer krecony, zjedz wartosciami na domyslne.
Strona 1 / 1