bląd zapora XP
Pewien program P2P zgłosił mi, iź jest zablokowany port 6881 . Chciałem go włączyć, ale w panelu sterowania po naciśnięciu ikonkui wyskakuje błąd, źe nie mozna wyświetlić ustawień zapory, poniewaź źądana usługa nie jest urychomiona. czy chcesz ją uruchomić. Naciskam TAK i pojawia się system nie moźe uruchomić zabezpieczenia połączenia.
Odpowiedzi: 9
Niestety nic nie pomogło.
Pojawia się jeszcze komunika :
Ostrzeźenie: Nie mozna uzyskać informacji o hoście z komutera. Nietóre polecenia mogą być niedostępne. Usługa zaleźności istnieje lub została oznaczona do usunięcia."
Pozdrawiam.
Pojawia się jeszcze komunika :
Ostrzeźenie: Nie mozna uzyskać informacji o hoście z komutera. Nietóre polecenia mogą być niedostępne. Usługa zaleźności istnieje lub została oznaczona do usunięcia."
Pozdrawiam.
Nakładasz system – instalator daje moźliwość takiej naprawy (o czym wielokrotnie juź pisano) – i ta operacja polega tylko na odświeźeniu plików systemowych . wszystkie ustawienia i dostęp do programów zostają zachowane.
Konieczne jest potem tylko dogranie poprawek, bo one isłą rzaczy nikną oraz moze dojść konieczność ponownej instalacji niektórych sterowników.
Konieczne jest potem tylko dogranie poprawek, bo one isłą rzaczy nikną oraz moze dojść konieczność ponownej instalacji niektórych sterowników.
Pojawia się komunikat :
"Pomyslnie zresetowano Winsock Catalog
Musizz ponownie zrestartować komuter aby dokończyć resetowanie"
A cha , zaraz zrobie to z konta administratora
Takźe chyba czeka mnie instalacja windy?
Jak mozna zrobić to najmniej inwazyjnie. Bo nowa instalka odpada.
Pozdrawiam.
"Pomyslnie zresetowano Winsock Catalog
Musizz ponownie zrestartować komuter aby dokończyć resetowanie"
A cha , zaraz zrobie to z konta administratora
Takźe chyba czeka mnie instalacja windy?
Jak mozna zrobić to najmniej inwazyjnie. Bo nowa instalka odpada.
Pozdrawiam.
Komunikat mowil ze "cos tam zresetowal", czy tez "Unable to reset the Winsock Catalog. Access is denied" ?
Jesli to pierwsze, byc moze trzeba bedzie nalozyc naprawczo system. Jesli drugie, zrob to samo z wbudowanego konta Administrator.
Jesli to pierwsze, byc moze trzeba bedzie nalozyc naprawczo system. Jesli drugie, zrob to samo z wbudowanego konta Administrator.
Zribiłem tak jak jest napisane, wyskoczyl komunikat ze cos tam sie zrestartowalo, zresetowalem kompa, i nadal nie dziala.
Uzywasz Microsoft Windows AntiSpyware ?
XP z SP2 oczywiscie ?
Z Uruchom –> netsh Winsock reset
Restart kompa.
P.S. Czasami warto uzyc przycisku SZUKAJ –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37194
XP z SP2 oczywiscie ?
Z Uruchom –> netsh Winsock reset
Restart kompa.
P.S. Czasami warto uzyc przycisku SZUKAJ –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37194
znalazlem to. Nic nie pomaga.
Ciągle ten sam komunikat, mimo iź w tym pliku widniej ze jest uruchomione
Ciągle ten sam komunikat, mimo iź w tym pliku widniej ze jest uruchomione
Za bardzo nie wiem jak to sie nazywa, ale sadząc po opisie z boku to nie mam tego.
Jak mozna do zainstalować?
Jak mozna do zainstalować?
A stan usługi na liście – w uruchom: services.msc – sprawdziłes ?
Strona 1 / 1