Blad z kodekami [88780078]
Witam.
Mam nastepujacy problem:
Po probie odtworzenia jakiegokolwiek pliku dzwiekowego w MS Windows XP HE wyswietla mi sie nastepujacy blad:
"Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration.
Error code: 887780078".
Na innych forach uzyskalem informacje, iz w trybie awaryjnym musze odinstalowac sterowniki od karty dzwiekowej i ponownie je zainstalowac – i tu jest problem. Czy moglby ktos mi krok po kroku powiedziec jak to zrobic?
Prosze o szybka odpowiedz i pozdrawiam!
Mam nastepujacy problem:
Po probie odtworzenia jakiegokolwiek pliku dzwiekowego w MS Windows XP HE wyswietla mi sie nastepujacy blad:
"Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration.
Error code: 887780078".
Na innych forach uzyskalem informacje, iz w trybie awaryjnym musze odinstalowac sterowniki od karty dzwiekowej i ponownie je zainstalowac – i tu jest problem. Czy moglby ktos mi krok po kroku powiedziec jak to zrobic?
Prosze o szybka odpowiedz i pozdrawiam!
Odpowiedzi: 11
Ty masz karte audio AVerMedia ?computer–owiec:
sciagnalem najnowsze jakie byly dostepne na oficjalnej stronie AVer Medii i uzylem ich podczas instalacji.
adik154:
no jasne :shock:
No próbuje jakoś. Moźe to jakaś stara karta albo cuś...
Mateush:
Moźe po prostu Twoja karta nie będzie pracowała pod xp.
no jasne :shock:
computer–owiec powiedz jaka to karta muzyczna.
computer–owiec:
Wczesniej wszystko dzialalo – dawalo sie ogladac filmy, muzyke i grac w gry. Zgodnosc z systemem? Hmm.. Nie no bylo tylko raczej dla MS Windows. Nie bylo chyba raczej rozbieznosci dla poszczegolnych opcji typu 9X, 2000, XP
Tzn widzisz... Ja np. nie mogę uźywać swojej przęglądarki pod win 2k3 a co więcej nie mogę jej zainstalować pod win 2k3. Moźe po prostu Twoja karta nie będzie pracowała pod xp. Pisałeś, źe wcześniej działała. JAki miałeś wtedy system?
computer–owiec:
Wczesniej wszystko dzialalo – dawalo sie ogladac filmy, muzyke i grac w gry. Zgodnosc z systemem? Hmm.. Nie no bylo tylko raczej dla MS Windows. Nie bylo chyba raczej rozbieznosci dla poszczegolnych opcji typu 9X, 2000, XP
Tzn widzisz... Ja np. nie mogę uźywać swojej przęglądarki pod win 2k3 a co więcej nie mogę jej zainstalować pod win 2k3. Moźe po prostu Twoja karta nie będzie pracowała pod xp. Pisałeś, źe wcześniej działała. JAki miałeś wtedy system?
A sprawdzałeś zgodność z systemem? Tak było zawsze czy wcześniej było ok?
No wlasnie w tym sek – sciagnalem najnowsze jakie byly dostepne na oficjalnej stronie AVer Medii i uzylem ich podczas instalacji.
W takim układzie poszukaj nowszych sterowników na stronie producenta i powtórz instalując nowe sterowniki.
Hm.. No coz.
Zrobilem wszystko tak jak napisales – odinstalowalem, zrestartowalem i robilem to, co mi pisalo. Lecz blad pozostal.
Zrobilem wszystko tak jak napisales – odinstalowalem, zrestartowalem i robilem to, co mi pisalo. Lecz blad pozostal.
Podczas uruchamiania się kompa trzymaj wcisniety klawisz F7. Kiedy pojawi się menu wybierz "Uruchom system w trybie awaryjnym" czy coś w tym stylu. Prawy przycisk myszy (PPM) na Mój komputer –> zakładka sprzęt –> Menadźer urządzeń kontrolery dzwięku, video i gier –> PPM na kartę dźwiękową –> Odinstaluj. Ponownie uruchamiasz komputer i powinno wyskoczyc, ze wykrylo nowy sprzet. Postepuj pozniej zgodnie z wskazowkami na ekranie.
Strona 1 / 1