Błąd w podglądzie zdarzeń
Witam
Borykam sie ostatnio z resetami kompa, ale tylko podczas gier, generalnie komp działa stabilnie.
Ostatni reset podczas gry w Bf'a 2 pokrył sie w czasie z następującym błedem w podglądzie zdarzeń:
źródło: Perflib
Upłynął czas oczekiwania na zakończenie wywołania funkcji gromadzenia danych wydajności, „PerfOS”, w bibliotece „C:\WINDOWS\System32\perfos.dll”. Może to być spowodowane problemem z tym rozszerzalnym licznikiem lub też usługa albo system, z którego pobiera on dane, mogły być bardzo zajęte w momencie wywołania tej procedury.
Czy mógłby mi ktoś to przełożyć na nasze, i powiedzieć czy to może mieć związek z tymi resetami. Wywaliło mi ten błąd 3x pod rząd.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 1
Ściągnij sobie ten program http://download.microsoft.com/download/win2000platform/exctrlst/1.00.0.1/NT5/EN-US/exctrlst_setup.exe następnie zainstaluj go i odpal.
Z listy która Ci się pokazała odnajdź nazwę PerfOS i kliknij na niej, następnie na dole pod tą listą masz takie pole z ptaszkiem, odchacz to żeby nie było zaznaczone, zamknij program uruchom ponownie komputer i napisz czy pomogło czy nie :)
No dzięki, jak na razie pomogło bo komputer nie złapał jeszcze zwiechy, ale na 100% bede pewien za pare dni, bo resety bywają co pare dni.
<p>Witam, problem znowu powrócił tyle, że tym razem komp się resetuje nawet w windowsie. Jestem świeżo po reinstalce, napięcia i temperatury w normie. Po resetach w autostarcie pojawia się <i>dumprep 0 -k</i>, wiem że to ma coś wspólnego ze zrzutem do pamięci po błędzie czy coś? Czy można po tym zdiagnozować co się dzieje, że komputer nagle zaczął się resetować?</p><p> Barton 2500@3200/ 2x512MB Ram Kingston/ Epox 8RDA+/ Asus GF 6800/Fortron 350Watt</p><p> </p><p>Z góry dzięki<br> </p>
Przeczytaj, przyklejony w tym dziale, temaat z debugerem w tytule - znajdziesz informacje co i jak z plikami *.dmp robić.
Jak chce otworzyć plik .dmp za pomocą WinDbg to mi wyświetla komunikat, że plik lub katalog jest uszkodzony i nie czytelny.<br>