błąd w podglądzie zdarzeń

witam
przerobiłem juź prawie wszystko,powoli mam juź dosyć,mianowicie podczas nagrywania ,kasowania nośnika w nero pokazuje mi taki błąd

pisałem juz na innych forach ,ale niestety nikt nie rozwiazał mojego problemu,wiec moźe to coś z płytą nie tak,pomóźcie ,wszelakie sugestie mile widziane,powiem tylko źe poza tym błedem wszystko jest ok,płyta sie nagrywa normalnie,źadnych zwiech,ale jednak draźni
i tak na koniec jedna proźba,łopatologicznie proszę

Odpowiedzi: 7

Witam ja moze trochę z innej beczki ale byłbym wdzięczny za odpowiedź, a więc nie mogę skopiować płyty która jest kopią oryginalnej płyty z muzyką np:
na 20 utworów przegrywa tylko 15, 5 ostatnich zawsze obcina nie tylko tak na jednej płycie ale na kilku czy to moźliwe źe mają jakieś zabezpieczenie? jeźeli tak to na czym mogę to skopiować bo NERO i ALKOCHOL mnie zawiodły :cry:
GRUBY
Dodano
20.11.2005 15:38:27
jest to jedyny napęd,wiec master na ide 2,u kumpla tak samo skonfigurowanyja teź juź jestem zdesperowany :twisted: :twisted:
PITERon
Dodano
16.11.2005 13:31:08
A jak jest zezworkowany ? – moźe trzeba się nad tym pokiwać ?
nic bardziej konkretnego juz mi do "łeba" w tej chwili nie przychodzi.
Rebe
Dodano
16.11.2005 13:27:22
pio zmieniałem ,co prawda w specyfikacji spawarki jest napisane źe pracuje w trybie dma 2,firmware najnowsze a304,i qpa qpa qpa,juz powoli mam dosyć,chyba mi przyjdzie sie przyzwyczaić do tego błędu,u kolesie system taki sam ,taka sama platforma(nforce2)poźyczyłem teź taśmę od niego ,i niestety u niego git,u mnie qpa
PITERon
Dodano
16.11.2005 13:17:40
Sprawdź w tym PIO – jeźeli będzie dobrze to znaczy, źe LG znowu się nie popisąło. Sprawdź w takim wypadku czy nie pokazał się jaki nowszy, od tego który jest aktualnie załadowany, firmware i wgraj go.
Mozesz to zrobić i bez sprawdzania tego PIO.
Choć z drugiej strony – skoro w innym sprźecie – zakłądam, źe ten sam system – napęd działał poprawnie to nie do końca jestem przekonany czy to on winę ponosi.

PS.
komunikat wyraźnie wskazuje na błąd bardziej z transmisją związany niz z czym innym.
Rebe
Dodano
16.11.2005 08:43:18
po kolei
błąd pokazuje sie tylko jak chce cokolwiek zrobić z płytą w nero,ale z samym softem nic sie nie dzieje,wszystko nagrywa ok,dodatkowo przy odtwarzaniu z płyty błąd nie występuje
co ja juź zrobiłem
zmieniona taśma,sprawdzenie kontrolera (ultra dma tryb 2)przepiecie na inny kontroler,sprawdzenie samej nagrywarki(gsa 4040 b)na innym systemie,tam działa ok
przeinstalowanie nero,niestety nic nie pomogło
i własnie tak nasuneło mi sie pytanie,moźe tryb pracy jest zły moźe trzeba uruchomić tryb PIO
PITERon
Dodano
16.11.2005 01:30:27
nie wydaje mi się źeby tu chodziło o sam program –nero, ale spróbuj zainstalować / pouźywać jakiegoś innego do nagrywania.

Jeśli to nie pomoźe to start –> uruchom –> sfc /scannow –> OK

Mówisz źe błąd się pokazuje. Po tym błędzie się nero wyłącza?? Jeśli tak to czy da się potem to nero jeszcze raz odpalić, czy juź przy odpalaniu wyskakuje błąd??
MetaVirus
Dodano
16.11.2005 01:15:56
PITERon
Dodano:
16.11.2005 01:10:50
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1