błąd w IE!!! pomocy plizzz
witam,
mam powazny błąd w przegladarce IE, mianowicie wszystkie strony wyswietlaja sie normalnie, ale nie moge otworzyc zadnych witryn bezpiecznych, tj. przez https , po sprawdzeniu samej przegladarki ( menu HELP> about) okazuje sie ze sila szyfrowania = 0 bitowa!!! mialem jakiegos wirusa exploit, usunalem go ale okazalo sie ze nie to jest powodem. proba swiezej instalacji IE nie powiodla sie , zgadnijcie czemu?? instalator twierdzi ze zainstalowana wersja jest nowsza niz ta ktora chce zainstalowac:(
czy jest jakis sposob aby nie instalowac na nowo systemu?? moj system to xp home sp2 .
z gory dziekuje za pomoc . jesli nie stanowi to problemu to ew. sugestie prosze slac na GG
mam powazny błąd w przegladarce IE, mianowicie wszystkie strony wyswietlaja sie normalnie, ale nie moge otworzyc zadnych witryn bezpiecznych, tj. przez https , po sprawdzeniu samej przegladarki ( menu HELP> about) okazuje sie ze sila szyfrowania = 0 bitowa!!! mialem jakiegos wirusa exploit, usunalem go ale okazalo sie ze nie to jest powodem. proba swiezej instalacji IE nie powiodla sie , zgadnijcie czemu?? instalator twierdzi ze zainstalowana wersja jest nowsza niz ta ktora chce zainstalowac:(
czy jest jakis sposob aby nie instalowac na nowo systemu?? moj system to xp home sp2 .
z gory dziekuje za pomoc . jesli nie stanowi to problemu to ew. sugestie prosze slac na GG
Odpowiedzi: 2
Zintegruj sobie aktualnie posiadanego Service Packa z instalką Windowsa (np Autostreamerem) i dopiero taką płytkę podawaj.
sprobowalem i niestety musze przyznac ze te porady nie dzialaja. a dokladniej: podczas sfc /scannow czyli sprawdzania plikow windowsa, caly czas wyskakuje monit aby wlozyc plyte windows xp home, mimo ze lezy ona w anapedzie i w "moim komputerze" jest widziana, poza tym wyskakuje tez monit aby wlozyc plyte winXP proffessional!!! skad mam ją miec skoro kupilem xp home!!!??? a pozniej nic nowego, instalator ie6 nadal twierdzi ze zainstalowana jest nowsza wersja i instalator nie moze kontynuowac (btw oczywiscie poprawilem klucz w rejestrze isinstalled z 1 na 0).... rece mi opadają. jakies inne porady??
Strona 1 / 1