Błąd TWEAKUI.CPL!

Za kaźdym razem przy włączeniu systemu WinXp Pro pojawia się informacje "Błąd krytyczny – Plik TWEAKUI.CPL wykonał nieprawidłową operację". Pod spodem moźna kliknąć "ok" i system normalnie działa bez źadnego problemu. ALe jak usunąć ten głupi błąd który cały czas wyskakuje przy uruchamianiu systemu?! Cio ciekawe takiego poliku w ogóle nie ma na dysku. Sam go ściągnęłem i wrzuciłem gdzie powinien być, a błąd się dalej pojawia. Pobrałem nawet narzędzie które podobno miało rozwiązać ten problem. Jendak dalej jest to samo. Co mam zrobić? HELP!

Odpowiedzi: 6

Wygląda dokładnie tak (pojawia się przy kaźdym włączeniu). Nic nie powoduje, klika się ok i wszystko działa (bez kliknięcia ok teź wszystko działa). PO prostu nagle zaczęło się pojawiać. (załącznik)
whaler
Dodano
17.08.2005 02:05:00
Aby uściślić dokładna nazwa okienka to: na górze pisze: "RUNDLL" (w pasku). Następnie pod spodem: "Wystąpił błą podczas ładowania TWEAKUI.CPL. Nie moźna odnaleźć określonego modułu". Osobiście wcale nic nie instalowałem ani nic nie odinstalowywałem. Pojawiło się nagle, z nienacka. Wasze porady nie pomagają! Co począć?
whaler
Dodano
17.08.2005 02:01:32
Programu juź nie masz i rozumiem, ze nie chcesz go mieć ?
– Sprobuj odinstalowac go z Dodaj/Usuń
– usuń z dysku pliki TWEAKUI.* na dysku jest ich kilka z róznymi rozszerzeniami
– przeleć rejestr, poszukaj "Tweak UI", "tweakui", znalezione klucze pousuwaj.

Sciagnij sobie Hijacka i sprawdzy nie masz takiego wpisu:
O4 – HKLM\..\Run: [Tweak UI] RUNDLL32.EXE TWEAKUI.CPL,TweakMeUp

Jeśli bedzie, wyhacz i fix checked.
Bobi
Dodano
17.08.2005 01:37:32
Nic z tych opcji mi nie pomogło! Okienko dalej się pojawia. Moźe przybliźe jego wygląd. Na ramce górnej pisze "RUNDLL". A w okienku dialogowym pod spodem: "Występił błąd w programie TWEAKUI.CPL.". Pod spodem "ok".
whaler
Dodano
17.08.2005 01:31:22
Jak ci przeszkadzaja błędy które nagle wyskakują to wyłącz raportowanie błędów. Mój komputer>–właściwości>–zaawansowane>–raportowanie błędów>–wyłącz raportowanie błedów. I więcej źaden błąd nie wyskoczy ci w niechcianym momencie.
dragon000
Dodano
15.08.2005 17:07:22
Usuń z kluczy run w rejestrze wartości o nazwie Tweak UI mające w danych RUNDLL32.EXE TWEAKUI.CPL,TweakMeUp
Bobi
Dodano
15.08.2005 16:00:54
whaler
Dodano:
15.08.2005 15:48:38
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1