Błąd "crc" ? ale nie w trybie awaryjnym?

Witam . Moze dla was to banalny problem ale ja szukalem i nie znalazłem postu który by mi odpowieział na mój problem a jest on taki:
Podczas instalowania gier lub programów( nie wszystkich) wtstępuje błąd CRC głównie w plikach .cab, ale jak tylko włącze tryb awaryjny winxp to przechodzą bóle.
niestety ostatnio mam juz tez problem w trybie awaryjnym sprawdziłem pamięć RAM i jest ona ok mam 2 cdromy i na obu jest błąd nie zawsze ten sam.
Czasem nawet jak coś sciągne z netu to teź nie moge tego rozpakowac , Robilem obraz płyty i odpalałem w Daemon Tools i teź błą CRC.

Pomocy

AMD ATHLON 1700XP
Gigabyte GA 7VRX
Ge Force2 mx400 64MB
Maxtor 6L040J2
640 MB RAM
CD–RW Samsung SW252B
DVD–RW LiteON SOHW 1653S

Odpowiedzi: 6

Czyli przelozyles je na odwrot, ta CD dales na HDD, a ta z HDD na CD ? Bo jesli tak, a ktoras jest trzasnieta to i tak beda bledy, niezaleznie do czego bedzie podpieta, czy to HDD, czy CD–ROM

nie podpiąłem DVD pod tą samą co HDD
A moźe coś z biosem ? rok temu dołoźyłem mu pamięci 2 x 256 i kupiłem DVDRW i po jakims czasie to sie zaczeło dziać. pewnie zaniose kompa do jakiegoś servisu bo ja jestem za cienki :oops: na takie problemy. Jestem samoukiem a kompa mam dopiero 3 lata :cry:
69amadek
Dodano
19.09.2005 14:50:54
A nie masz zadnego programu zainstalowanego do plyty glownej, ktory pozwala krecic z poziomu windowsa ?

W przypadku Gigabyte jest to chyba program EasyTune

Sprawdz programem Everest jak wyglada takotowanie procka normalnie, czyli po odpaleniu Windowsa normalnie, bedzie to zakladka Przetaktowanie w progsie Everest.

Ten problem sie pojawil nagle, czy robiles jakies zmiany w sprzecie, cos wymieniales, podpinales cos nowego itp ?

Taśmy ? Przełoźyłem DVDrom na taśme gdzie jest twardy i to samo

Czyli przelozyles je na odwrot, ta CD dales na HDD, a ta z HDD na CD ? Bo jesli tak, a ktoras jest trzasnieta to i tak beda bledy, niezaleznie do czego bedzie podpieta, czy to HDD, czy CD–ROM
mettal
Dodano
19.09.2005 14:41:54
A nie masz zadnego programu zainstalowanego do plyty glownej, ktory pozwala krecic z poziomu windowsa ?

W przypadku Gigabyte jest to chyba program EasyTune

Sprawdz programem Everest jak wyglada takotowanie procka normalnie, czyli po odpaleniu Windowsa normalnie, bedzie to zakladka Przetaktowanie w progsie Everest.

Ten problem sie pojawil nagle, czy robiles jakies zmiany w sprzecie, cos wymieniales, podpinales cos nowego itp ?

mettal
Dodano
19.09.2005 14:41:54
mettal:
Jesli masz kompa podreconego, to ustaw wszystko na default. Przetaktowanie moze powodowac bledy w zapisie na dysku, niewazne czy to ATA, czy SATA

Ja sam nic nie kreciłem więc chyba nie ma takiej potrzeby a szczerze mówiąc nie wiem nawet gdzie taką operacje wykonać?

Ten Problem jest nawet podczas instalacji servis packa 2 na całkowicie gołóym WinXp. W trybie Awaryjnym sie instaluje to samo jest z Nero
69amadek
Dodano
19.09.2005 14:33:38
Rebe:
A w logach – panel sterowania – narzędzia administracyjne – podgląd zdarzeń – coś jest ?
A WindowsInstaller do najnowszej wersji zaktualizowany ?
A taśmy sygnałowe sprawdozne ?
A w wypadku wyłączneia sieciówki jest to samo ?
A ściąganie odbywa się przy pomocy jakiegoś "wspomagacza" ?
Tak jeszcze długo by moźna pytać,ale na początek wystarczy......moźe.

w podglądach zdarzeń jest błą np. Service Control Manager,DCOM i CDROM ale ja nie wiem o co chodzi
mam servis packa 2 i sam sie aktualizuje jak jest w necie
Nie mam sieciówki tylko Neo128 ale i tak i tak jest problem
Sciągam Emulkiem i czasem bezpośrednio ale z sieci ten problem występuje bardzo rzadko bo to są małe programy
69amadek
Dodano
19.09.2005 14:29:47
Jesli masz kompa podreconego, to ustaw wszystko na default. Przetaktowanie moze powodowac bledy w zapisie na dysku, niewazne czy to ATA, czy SATA
mettal
Dodano
19.09.2005 14:28:46
69amadek
Dodano:
19.09.2005 14:06:20
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1