Błąd "crc" ? ale nie w trybie awaryjnym?
Witam . Moze dla was to banalny problem ale ja szukalem i nie znalazłem postu który by mi odpowieział na mój problem a jest on taki:
Podczas instalowania gier lub programów( nie wszystkich) wtstępuje błąd CRC głównie w plikach .cab, ale jak tylko włącze tryb awaryjny winxp to przechodzą bóle.
niestety ostatnio mam juz tez problem w trybie awaryjnym sprawdziłem pamięć RAM i jest ona ok mam 2 cdromy i na obu jest błąd nie zawsze ten sam.
Czasem nawet jak coś sciągne z netu to teź nie moge tego rozpakowac , Robilem obraz płyty i odpalałem w Daemon Tools i teź błą CRC.
Pomocy
AMD ATHLON 1700XP
Gigabyte GA 7VRX
Ge Force2 mx400 64MB
Maxtor 6L040J2
640 MB RAM
CD–RW Samsung SW252B
DVD–RW LiteON SOHW 1653S
Podczas instalowania gier lub programów( nie wszystkich) wtstępuje błąd CRC głównie w plikach .cab, ale jak tylko włącze tryb awaryjny winxp to przechodzą bóle.
niestety ostatnio mam juz tez problem w trybie awaryjnym sprawdziłem pamięć RAM i jest ona ok mam 2 cdromy i na obu jest błąd nie zawsze ten sam.
Czasem nawet jak coś sciągne z netu to teź nie moge tego rozpakowac , Robilem obraz płyty i odpalałem w Daemon Tools i teź błą CRC.
Pomocy
AMD ATHLON 1700XP
Gigabyte GA 7VRX
Ge Force2 mx400 64MB
Maxtor 6L040J2
640 MB RAM
CD–RW Samsung SW252B
DVD–RW LiteON SOHW 1653S
Odpowiedzi: 6
Czyli przelozyles je na odwrot, ta CD dales na HDD, a ta z HDD na CD ? Bo jesli tak, a ktoras jest trzasnieta to i tak beda bledy, niezaleznie do czego bedzie podpieta, czy to HDD, czy CD–ROM
nie podpiąłem DVD pod tą samą co HDD
A moźe coś z biosem ? rok temu dołoźyłem mu pamięci 2 x 256 i kupiłem DVDRW i po jakims czasie to sie zaczeło dziać. pewnie zaniose kompa do jakiegoś servisu bo ja jestem za cienki :oops: na takie problemy. Jestem samoukiem a kompa mam dopiero 3 lata :cry:
A nie masz zadnego programu zainstalowanego do plyty glownej, ktory pozwala krecic z poziomu windowsa ?
W przypadku Gigabyte jest to chyba program EasyTune
Sprawdz programem Everest jak wyglada takotowanie procka normalnie, czyli po odpaleniu Windowsa normalnie, bedzie to zakladka Przetaktowanie w progsie Everest.
Ten problem sie pojawil nagle, czy robiles jakies zmiany w sprzecie, cos wymieniales, podpinales cos nowego itp ?
Czyli przelozyles je na odwrot, ta CD dales na HDD, a ta z HDD na CD ? Bo jesli tak, a ktoras jest trzasnieta to i tak beda bledy, niezaleznie do czego bedzie podpieta, czy to HDD, czy CD–ROM
Sprawdz programem Everest jak wyglada takotowanie procka normalnie, czyli po odpaleniu Windowsa normalnie, bedzie to zakladka Przetaktowanie w progsie Everest.
Ten problem sie pojawil nagle, czy robiles jakies zmiany w sprzecie, cos wymieniales, podpinales cos nowego itp ?
Taśmy ? Przełoźyłem DVDrom na taśme gdzie jest twardy i to samo
A nie masz zadnego programu zainstalowanego do plyty glownej, ktory pozwala krecic z poziomu windowsa ?
mettal:
Jesli masz kompa podreconego, to ustaw wszystko na default. Przetaktowanie moze powodowac bledy w zapisie na dysku, niewazne czy to ATA, czy SATA
Ja sam nic nie kreciłem więc chyba nie ma takiej potrzeby a szczerze mówiąc nie wiem nawet gdzie taką operacje wykonać?
Ten Problem jest nawet podczas instalacji servis packa 2 na całkowicie gołóym WinXp. W trybie Awaryjnym sie instaluje to samo jest z Nero
Rebe:
A w logach – panel sterowania – narzędzia administracyjne – podgląd zdarzeń – coś jest ?
A WindowsInstaller do najnowszej wersji zaktualizowany ?
A taśmy sygnałowe sprawdozne ?
A w wypadku wyłączneia sieciówki jest to samo ?
A ściąganie odbywa się przy pomocy jakiegoś "wspomagacza" ?
Tak jeszcze długo by moźna pytać,ale na początek wystarczy......moźe.
w podglądach zdarzeń jest błą np. Service Control Manager,DCOM i CDROM ale ja nie wiem o co chodzi
mam servis packa 2 i sam sie aktualizuje jak jest w necie
Nie mam sieciówki tylko Neo128 ale i tak i tak jest problem
Sciągam Emulkiem i czasem bezpośrednio ale z sieci ten problem występuje bardzo rzadko bo to są małe programy
Jesli masz kompa podreconego, to ustaw wszystko na default. Przetaktowanie moze powodowac bledy w zapisie na dysku, niewazne czy to ATA, czy SATA
Strona 1 / 1