błąd przy zmianie nazwy pliku
Czasami, gdy chce zmienic nazwe pliku lub go usunac pojawia się komunikat : nie moge zmienic nazwy, bo jest on uzywany prze inny program lub osobe.
Komputer jest podlaczony do sieci lokalnej, ale wiem ze niekt w tym czasie nie korzysta z tego pliku.
Pomaga jedynie restart systemu.
Odpowiedzi: 4
explorer go trzyma. moge czekac i czekac. 10-20 minut i nic.
moge dodac, ze system byl niedawno przeinstalowany i dalej to samo. partycje sa na NTFS.
komputer dziala w sieci LAN (w firmie). Na innych komputerach ten problem sie nie pojawia.
na wszystkich forach nikt nic nie wie. kazdy jako rozwiazanie podaje program unlocker. a to jest zadne rozwiazanie. naprawde nikt nie wie jak naprawic ten blad systemu?
A co trzyma plik ?? Unlocker pokazuje ??
Update:
Dobra juz wiem.
Przeniose zawartość Twojego nowego tematu do Twojego posta powyżej a tamten temat usunę.
Update2
Ile czasu czekasz po skopiowaniu ?? Bo może plik jest kopiowany przez cache i potrzebuje jeszcze kilku chwil by do końca się zapisać na dysk ??
a bez pomocy unlockera? przeszukalem wszystkie fora i nikt nie wie. skoro to blad systemu, to moze wyszla jakas latka?
chodzi o to ze to sie dzieje baaardzo czesto i jest uciazliwe
-------
witam.
mam problem z usuwaniem plików (najczęsciej jpg).
dzieje sie tak, gdy kopiuje zdjecia z karty na dysk (caly folder) i po skopiowaniu chce zmienic jego nazwe. najczesciej wyskakuje komunikat "nie mozna zniemic nazwy pliku. jest on uzywany przez inny program...".
jedyne co pomaga, to reset.
sciagnalem unlockera i pokazuje on, ze katalog blokuje explorer. czy jest mozliwe aby zmieniac nazwy/usuwac bez resetowania kompa lub ciaglego korzystania z unlockera?
od razu zaznaczam, ze miniatury mam wylaczone.
z gory dzieki za pomoc.
Archiwum pełne solucji na niedający się usunąć/niemogący zmienić nazwy plik - poprzez nazwy programów wspomagających usuwanie do innych solucji np wyłączanie explorera. Wpisz w szukajke np Unlocker
Strona 1 / 1