błąd przy zmianie nazwy pliku

Czasami, gdy chce zmienic nazwe pliku lub go usunac pojawia się komunikat : nie moge zmienic nazwy, bo jest on uzywany prze inny program lub osobe. Komputer jest podlaczony do sieci lokalnej, ale wiem ze niekt w tym czasie nie korzysta z tego pliku. Pomaga jedynie restart systemu.

Odpowiedzi: 4

explorer go trzyma. moge czekac i czekac. 10-20 minut i nic. moge dodac, ze system byl niedawno przeinstalowany i dalej to samo. partycje sa na NTFS. komputer dziala w sieci LAN (w firmie). Na innych komputerach ten problem sie nie pojawia. na wszystkich forach nikt nic nie wie. kazdy jako rozwiazanie podaje program unlocker. a to jest zadne rozwiazanie. naprawde nikt nie wie jak naprawic ten blad systemu?
mikael_s
Dodano
06.05.2008 01:41:16
A co trzyma plik ?? Unlocker pokazuje ?? Update: Dobra juz wiem. Przeniose zawartość Twojego nowego tematu do Twojego posta powyżej a tamten temat usunę. Update2 Ile czasu czekasz po skopiowaniu ?? Bo może plik jest kopiowany przez cache i potrzebuje jeszcze kilku chwil by do końca się zapisać na dysk ??
Żółty
Dodano
06.05.2008 01:37:42
a bez pomocy unlockera? przeszukalem wszystkie fora i nikt nie wie. skoro to blad systemu, to moze wyszla jakas latka? chodzi o to ze to sie dzieje baaardzo czesto i jest uciazliwe ------- witam. mam problem z usuwaniem plików (najczęsciej jpg). dzieje sie tak, gdy kopiuje zdjecia z karty na dysk (caly folder) i po skopiowaniu chce zmienic jego nazwe. najczesciej wyskakuje komunikat "nie mozna zniemic nazwy pliku. jest on uzywany przez inny program...". jedyne co pomaga, to reset. sciagnalem unlockera i pokazuje on, ze katalog blokuje explorer. czy jest mozliwe aby zmieniac nazwy/usuwac bez resetowania kompa lub ciaglego korzystania z unlockera? od razu zaznaczam, ze miniatury mam wylaczone. z gory dzieki za pomoc.
mikael_s
Dodano
06.05.2008 01:21:06
Archiwum pełne solucji na niedający się usunąć/niemogący zmienić nazwy plik - poprzez nazwy programów wspomagających usuwanie do innych solucji np wyłączanie explorera. Wpisz w szukajke np Unlocker
Żółty
Dodano
24.09.2007 17:25:39
mikael_s
Dodano:
24.09.2007 16:57:12
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1