blad przy uruchamianiu windowsa
witam
problem jest przy starcie widowsaxp pro, po pojawieniu sie logo windy wyskakuje bluescrean i comp sie restartuje. Awaryjne uruchomoenie, ani ostanie dabre ustawienia nic nie pomagaja.
Mam ustawione punkty odzyskiwania, ale nie wiem jak je uruchomic z lini polecen:(. Napewno jest jakas inny sposob niz reinstalacja..
Prosze o szybka pomoc!!!
problem jest przy starcie widowsaxp pro, po pojawieniu sie logo windy wyskakuje bluescrean i comp sie restartuje. Awaryjne uruchomoenie, ani ostanie dabre ustawienia nic nie pomagaja.
Mam ustawione punkty odzyskiwania, ale nie wiem jak je uruchomic z lini polecen:(. Napewno jest jakas inny sposob niz reinstalacja..
Prosze o szybka pomoc!!!
Odpowiedzi: 10
Odpal nie w trybie awaryjnym , a w rejestrowanym – w ten sposób powinieneś zobaczyć, przy którym pliku, ładowanym przy starcie, następuje błąd.
Potem – po takim ustaleniu – moźna , z poziomu konsoli, spobowac – poprzez expand – plik taki zamienić na ten z płyty, albo rozwaźyć podjęcie innych działań – np. przywrócenia kopii rejestru, której to czynności opis jest w linkach podawanych przez EL NINO wiele razy.
BTW – jak juź o konsoli mowa to moze i jakiego chkdsk–a warto z niej odpalić.
Potem – po takim ustaleniu – moźna , z poziomu konsoli, spobowac – poprzez expand – plik taki zamienić na ten z płyty, albo rozwaźyć podjęcie innych działań – np. przywrócenia kopii rejestru, której to czynności opis jest w linkach podawanych przez EL NINO wiele razy.
BTW – jak juź o konsoli mowa to moze i jakiego chkdsk–a warto z niej odpalić.
oj..niestety nie mam az takiego refleksu...przed wywaleniem sie systemu bluescrean miga tak szybko, ze jestem w stanie tylko stwierdzic ze jest niebieski...
gdybym byl w stanie odczytac co tam jest napisane to byloby pewnie po problemie..
dzieki za cierepliwosc i czekam na jakies rady...
gdybym byl w stanie odczytac co tam jest napisane to byloby pewnie po problemie..
dzieki za cierepliwosc i czekam na jakies rady...
Pawle, przecieź nie napisałeś nic o tym co Ci się na tym niebieskim ekranie pokazuje.
Spisz te informacje bo bez nich to sobie gdybać jednie moźemy.
Spisz te informacje bo bez nich to sobie gdybać jednie moźemy.
nie wiem czemu ale mi czasami po swiezej instalacji systemu wywala bluescreen o przeciazeniu pliku driverx.sys, zawsze musze isc do admina w awaryjnym i go usuwac
EL NINO:
Z pewnoscia nie. Ostatnia dobra konfiguracja a punkty przywracania to dwie rozne sprawy.JN:
Jak chcesz skorzystać z punktu przywracania,to przy starcie kompa F8 i ostatnia dobra konfiguracja.
Racja,mój błąd.Sorki
Ostatnia znana dobra konfiguracja.
http://www.idg.pl/porada/80221.html
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/pl/library/ServerHelp/1909d5d2–715a–47d9–bac4–170a0ac94dac.mspx
Punkt przywracania.
http://www.pcworld.pl/news/71520.html
Z pewnoscia nie. Ostatnia dobra konfiguracja a punkty przywracania to dwie rozne sprawy.JN:
Jak chcesz skorzystać z punktu przywracania,to przy starcie kompa F8 i ostatnia dobra konfiguracja.
Pawel [PL]:
ani ostanie dabre ustawienia nic nie pomagaja
JN:
...,to przy starcie kompa F8 i ostatnia dobra konfiguracja
Pawel [PL]:
ani ostanie dabre ustawienia nic nie pomagaja
JN:
...,to przy starcie kompa F8 i ostatnia dobra konfiguracja
Jaki komunikat.
z konsoli odzyskiwania wpisz chkdsk /f i podaj bluescrean
Strona 1 / 1