Błąd podczas zmany kompozycj (działa tylko [i]klasyczny[/i])

Odnośnie: http://www.centrumxp.pl/download/skiny/jak_zainstalowac.php
Po zainstlowaniu tego gó#%a (patch), nie mogę wogóle zmieniać kompozycji pulpitu :!: Jak się tego pozbyć :?:

:!: :!: :!: POMOCY :!: :!: :!:

Tujaj mogę tylko wybrać klasyczny styl Windows

Właściwości: Ekran :arrow: wygłąd :arrow: okna i przysiski = "Błąd podczas ładowania stylów wizualnych :!: Nie moźna załadować stylów wizualnych, poniwaź nie udało się załadować pliku ." http://img341.imageshack.us/img341/7770/zjabalosie5bt.jpg]

Jakiś problem z rundll32.exe
Podczas próby zmiany kompozycji ekran stopniowo traci kolory jak podczas wylogowywania i wyskakuje:
http://img358.imageshack.us/img358/8829/run32dll8ri.jpg
Kompozycja pobrana z tej strony :!:

Odpowiedzi: 16

Tez miałam taki problem. Ale on mi wyskakiwał, kiedy chciałam zmienić status np. na dostępny na GG czy przy instalacji NERO. Nic nie dało się zrobić. Zformatowałam kompa i mam.
norah18
Dodano
10.09.2005 00:53:48
Żułty :arrow: tak DZIĘKI

Mimo szczerych chęci, rad i poświęcenia ogromnej ilości czasu oraz cierpliowóści forumowiczów (szczegulnie: Amon–Ra).

Niestety nadal podczas próby zmiany kompozycji na Windows XP:

I to jest mój największy problem, z którym walczę od wczoraj.
kit15
Dodano
13.08.2005 16:11:20
Opcja zaraz nad "Ukryj rozszerzenia znanych typów" nie mówi o chronionych plikach ststemu operacyjnego ??
Żółty
Dodano
13.08.2005 16:04:06
kit15:
Tylko nie piszcie źe trzeba włączyć ukryte pliki w menu :arrow: Narzędzia bo to jest zrobione :!:

A systemowe teź odznaczone ?
Anonymous
Dodano
13.08.2005 14:17:49
Kildyt:
Prubowałem samodzielnie znaleść plik c:\windows\system32\dllcache\uxtheme.dll ale nie znalazłem nawet folderu dllcache. A z drugiej strony nie mam płyty z Windowsem XP, czy moge jakoś inaczej przywrócić ten plik??? Proszę o pomoc.

:!: :!: :!: JA TEŻ :!: :!: :!:

Nie mam folderu:
    c:\windows\system32\dllcache

Tylko nie piszcie źe trzeba włączyć ukryte pliki w menu :arrow: Narzędzia bo to jest zrobione :!:
kit15
Dodano
13.08.2005 14:09:14
Trzeba jeszcze wziąść poprawkę na to, źe plik uxtheme.dll jest plikiem chronionym systemu Windows. Znajduje on się w dwóch katalogach: c:\windows\system32\dllcache\ i c:\windows\system32\, przy czym w tym pierwszym jest tylko kopia uźywana w przypadku naruszenia struktury pliku z katalogu drugiego.
W pierwszej kolejności zalecane jest więc wykasowanie zawartości c:\windows\system32\dllcache\ ( ale nie katalogu!!) i dopiero podmiana w trybie awaryjnym...
leon1313
Dodano
13.08.2005 13:04:42
Dllcache jest to katalog ukryty systemowy, ptaszki w opcjach folderów i wszystko widzisz.
Tą bibliotkę moźesz równie dobrze sciagnać z neta i podmienić n.p. w awaryjnym z wierszem poleceń, jest szansa ze nie dostaniesz komunikatu, ze plik jest uzywany.
Bobi
Dodano
13.08.2005 11:41:33
a ja mam taki sam problem jak wy, jednak coś nie rozumiem. Prubowałem samodzielnie znaleść plik c:\windows\system32\dllcache\uxtheme.dll ale nie znalazłem nawet folderu dllcache. A z drugiej strony nie mam płyty z Windowsem XP, czy moge jakoś inaczej przywrócić ten plik??? Proszę o pomoc.
Kildyt
Dodano
13.08.2005 11:26:49
wielkie dzięki ,dałbym ci punkt jak bym mógł :wink:
T–Time
Dodano
13.08.2005 02:12:36
Otóź musimy jasno rozgraniczyć dwie kwestie: instalację KO na dysku twardym i uruchomienie jej z płyty instalacyjnej. Jeźeli masz na myśli drugą moźliwość, to dostaniesz się do KO po uruchomieniu komputera z dysku instalacyjnego Windows XP/2000/2003, wtedy menu wyboru, o którym piszesz, nie ma prawa się pojawić. Uruchomienie jest zatem jednorazowe.
Jeźeli zaś instalujesz Konsolę na dysku, obok działającego systemu (poleceniem winnt32.exe /cmdcons), to wpis, pozwalający na jej uruchomienie zostaje dodany do pliku boot.ini i program NTLDR zezwoli na wybranie jej jako opcji startowej podczas uruchamiania komputera. Takie rozwiązanie ma swoich zwolenników (naleźę do nich) i przeciwników, ale KO moźe znajdować się na dysku twardym (zajmuje raptem 8 MB) i nie wchodzić w drogę systemowi (małych poprawek wymaga tylko plik boot.ini).

Jeźeli chcesz uźyć Konsoli tylko raz, to lepszym wyjściem byłoby chyba uruchomienie jej bezpośrenio z płyty CD.
Amon–Ra
Dodano
13.08.2005 02:00:58
amonie powiedz mi jedną rzecz .Otóź znalazłem takie coś :http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270&st=0&#entry65742
i tam jest napisane jak odpalić konsole odzyskiwania.
Ale wydaje mi się ,źe jak ją zrobie to jak windows bedzie sie uruchamiać to będe mieć do wyboru czy chce konsole czy windowsa xp tak jak jest to tutaj :
http://www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/console/console08.gif

a ja chce otworzyć konsole odzyskiwania jednorazowo .Czy jest sposób na jednorazowy urzytek czy teź zaistanlowanie konsole ale źeby uruchamiał się automatycznie windows ?? bo równieź mam taki sam proble m z uxtheme.
T–Time
Dodano
13.08.2005 01:43:24
leon1313:
Amonie, wydaję mi si, źe jest to związane (...) Być moźe M$ zastosował nowa taktykę ochrony a właściwie wymuszania oryginalnych plików w systemie??

To bardzo moźliwe. Dodam, źe podczas uruchamiania róźnych patcherów chyba jakieś modyfikacje plików były dokonywane, bo po pewnym czasie i tak odzywało się SFC. Zapewne program (niezaktualizowany po opublikowaniu przez MS nowej wersji pliku) dokonywał nadpisania nie tych bajtów, co trzeba, a owocowało to praktycznie całkowitą dewaluacją funkcjonalności i blokadą niektórych funkcji. Niemniej jednak to wg mojego, zsubiektywizowanego punktu widzenia kolejny tylko argument przeciwko wszelkiego rodzaju patcherom – podmiany lub aktualizacji plików systemowych najlepiej jest dokonywać ręcznie, w czystym środowisku, bezpośrednio kopiując dany plik do lokalizacji docelowej lub uruchamiając specjalnie spreparowany skrypt.

Kit15, nie musisz sugerować się moimi uwagami dotyczącymi tych programików, a juź na pewno nie powinieneś okazywac swojej frustracji w tak dobitnie bezpośredni sposób :wink: – wyraziłem tylko swoje zdanie, a sam program moźe być nawet dobry, ale (jak słusznie zauwaźył leon1313) współpracowac tylko z określoną wersją pliku.
Amon–Ra
Dodano
13.08.2005 01:26:01
kit15:
Przybyszowi z Egiptu bardzo dziękuję

Interesuje mnie dlaczego takie niesprawdzone i bądźmy szczerzy du#ow@te patche są tu wogule umieszczanie :!:
W du#ę se wsadźcie taki syf :!:

Kolego – miarkuj trochę ..
Anonymous
Dodano
12.08.2005 21:13:59
Przybyszowi z Egiptu bardzo dziękuję

Interesuje mnie dlaczego takie niesprawdzone i bądźmy szczerzy du#ow@te patche są tu wogule umieszczanie :!:
W du#ę se wsadźcie taki syf :!:
kit15
Dodano
12.08.2005 21:12:30
Amonie, wydaję mi si, źe jest to związane a aktualizacjami windowsa i niezgodnością niektórych plików. Podobna sytuacja miała miejsce w przypadku patchowania tcp/ip za pomocą xp–antispy. Być moźe M$ zastosował nowa taktykę ochrony a właściwie wymuszania oryginalnych plików w systemie??
leon1313
Dodano
12.08.2005 20:55:34
Nie korzystaj z źadnych patcherów, sam po sobie wiem, źe mogą przynieść więcej szkody, niź poźytku – sam kilkukrotnie próbowałem spatchować plik uxtheme.dll programikiem z Neowin.net i nic to nie dało... A po jakimś czasie skutki były takie, jak u Ciebie.
Nie wiem dokładnie co, poza modyfikowaniem zawartości uxtheme.dll, wyczynia ten program. Spróbuj przywrócić oryginalny plik z płyty instalacyjnej Windows XP poleceniami:
del c:\windows\system32\dllcache\uxtheme.dll
cd c:\windows\system32\
ren uxtheme.dll uxtheme.bak
expand x:\i386\uxtheme.dl_ c:\windows\system32\uxtheme.dll

spod Konsoli Odzyskiwania (X: to litera napedu CD).

W razie problemów, moźesz przywrócić plik:
cd c:\windows\system32\
del uxtheme.dll
ren uxtheme.bak uxtheme.dll
Amon–Ra
Dodano
12.08.2005 18:44:42
kit15
Dodano:
12.08.2005 16:29:32
Komentarzy:
16