blad podczas ladowania nvcpl.dll, bridge.dll cmincfg.cpl
Na starcie sysa (po wgraniu sie tapety, pulpitu, ) odpala sie brak bridge.dll i w/w plików. Chciałem wlaczyc "mój komputer" i w pasku wpisać (bo ikony sie nie wyswietlały) c: or d: aby zainst jakas latke or sth. Po kliknieciu na moj komputer pojawil sie brak cmincfg.cpl po czym zaczelo sie wgrywac i... "mój komputer" zniknął(!)
Od tego czasu kliknięcie myszką w cokolwiek nic nie daje – system jest usidlony.
bierze mnie szewska pasja juz, gdyby ie to ze to nie moj komp (laptop) to juz bym go dawno kopnal na smieci...
jakis czas temu informowalem o tym ze nie mam ikon w "mój komputer". Sprawdzalem antywirami (kaspersky, mks, panda) ad–aware se, bylo tego z 22 + saser, blaster itp. Ale usunalem a w mój komputer dalej nie ma ikon.
Od tego czasu kliknięcie myszką w cokolwiek nic nie daje – system jest usidlony.
bierze mnie szewska pasja juz, gdyby ie to ze to nie moj komp (laptop) to juz bym go dawno kopnal na smieci...
jakis czas temu informowalem o tym ze nie mam ikon w "mój komputer". Sprawdzalem antywirami (kaspersky, mks, panda) ad–aware se, bylo tego z 22 + saser, blaster itp. Ale usunalem a w mój komputer dalej nie ma ikon.
Odpowiedzi: 1
cmincfg.cpl nie wiem co to jest ?
Moźe chodzi Tobie o Cmicnfg.cpl,
jest to rozszerzenie Panelu sterowania powiązane z kartą Audio C–Media, więc moźesz sprówować zainstalować ponownie sterownik lub sciągnąć z sieci Cmicnfg.cpl i umieścić go w WINDOWSsystem32.
bridge.dll to biblioteka Spyware,
Usuń z klucza HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoft WindowsCurrentVersionRun – brige.dll,
nie będzie się pojawiało ponowne info o tym.
nvcpl.dll to biblioteka sterownika nVidia,
Zainstaluj ponownie sterownik.
Pozatym ostatnia dobra konfiguracja czy przywracanie systemu coś daje ?
Dodatkowo zamieśc log z HJT, skoro trochę śmiecia miałeś.
Moźe coś jeszcze siedzi, albo to szkody które pozostały po infekcji.
Moźe chodzi Tobie o Cmicnfg.cpl,
jest to rozszerzenie Panelu sterowania powiązane z kartą Audio C–Media, więc moźesz sprówować zainstalować ponownie sterownik lub sciągnąć z sieci Cmicnfg.cpl i umieścić go w WINDOWSsystem32.
bridge.dll to biblioteka Spyware,
Usuń z klucza HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoft WindowsCurrentVersionRun – brige.dll,
nie będzie się pojawiało ponowne info o tym.
nvcpl.dll to biblioteka sterownika nVidia,
Zainstaluj ponownie sterownik.
Pozatym ostatnia dobra konfiguracja czy przywracanie systemu coś daje ?
Dodatkowo zamieśc log z HJT, skoro trochę śmiecia miałeś.
Moźe coś jeszcze siedzi, albo to szkody które pozostały po infekcji.
Strona 1 / 1