Błąd podczas instalacj systemu...
Witam, mam pewien problem...
Szukałem w Google'ach i nic nie znalazłem więc myślę, że to forum jest ostatnią deską ratunku...
Mam od pewnego czasu problem z kompem i postanowiłem przeinstalować system i tu pojawił się zonk...
Instalacja sobie idzie, idzie a tu nagle komunikat:
"Instalator systemu Windows nie mógł odnaleźć pliku C:\WIN_NT$.~BT\[b]almrq6gi.sys[/b]"
I na tym instalacja się zatrzymuje... Jestem pewien, że gdyby był ten plik to instalacja by ruszyła bez problemu#-o
Mój system to Windows XP Service Pack 2 :neutral:
Odpowiedzi: 7
Już mi się udało system spod Biosa zainstalować :d/
Teraz mam inny problem (tak myślę)... ale to napiszę gdy się moje obawy potwierdzą :-s
Nie bij głowa w mur - tylko odpowiadaj na zadane pytania.
Płytka się świeci jak psu jajca na wiosnę, bo mam w zwyczaju bardzo dbać o płyty.
I płytka jest oryginalna... tyle siana kosztowała ](*,)
[quote=lordsith18]Witam, mam pewien problem...
Szukałem w Google'ach i nic nie znalazłem więc myślę, że to forum jest ostatnią deską ratunku...
Mam od pewnego czasu problem z kompem i postanowiłem przeinstalować system i tu pojawił się zonk...
Instalacja sobie idzie, idzie a tu nagle komunikat:
"Instalator systemu Windows nie mógł odnaleźć pliku C:\WIN_NT$.~BT\[b]almrq6gi.sys[/b]"
I na tym instalacja się zatrzymuje... Jestem pewien, że gdyby był ten plik to instalacja by ruszyła bez problemu#-o
Mój system to Windows XP Service Pack 2 :neutral: [/quote]
:-k płyta z insalką nie jest przypadkiem porysowana vide nie oryginalna
Podczas instalacji (w pierwszej fazie) podajesz sterownik kontrolera dysków ?
Mój sprzęt:
Płyta główna: AsRock 939S56-M
Procesor: AMD Athlon 64 3000+
Grafika: Sapphire Radeon HD 2600 PRO 256GDDR2
Pamięć: 2 x 512 Kingston KVR400x64
Zasilacz: Logic ATX400
Dysk twardy: Samsung SP1654N (160 GB)
I system Win XP SP2.
A komputer na którym ten system instalujesz to : ................................... ?
Strona 1 / 1
[quote=lordsith18]Już mi się udało system spod Biosa zainstalować :d/ ... [/quote] Instalacja systemu "spod BIOS-a" - to jest możliwa tylko w przypadku EFI, a opis techniczny twojej płyty głównej wyklucza by została ona wyposażona w tą funkcję....