Błąd na starcie

](*,) Witam, ostatnio przeżywam prawdziwe zatrzęsienie. Na stronie itnernetowej pojawia się ciągle niechciany skrypt - pewnie z racji trojanów na moim dysku. LKecz co ciekawe NOD, AVG - nie wykrywają mi żadnych wirusów. Skąd ten cały napływ? Ale ja nie o tym tutaj... [b]Mianowicie, dziś uruchamiam komputer i na starcie:[/b] [IMG]http://i39.tinypic.com/eta713.jpg[/IMG] [b]A po akceptacji:[/b] [IMG]http://i39.tinypic.com/hrypg3.jpg[/IMG] I tak w kółko macieju... [b]Why?![/b] Ooo.... NIe klikałem na "zamknij" to się samo włączyło to wyłączanie po jakiś 10 minutach. [b]Póki co radzę sobie w tym w ten sposób:[/b] [IMG]http://i39.tinypic.com/260tn5l.jpg[/IMG] Ale nie zamierzam stać przy kompie co chwila... Jak to coś naprawić?

Odpowiedzi: 9

Odpowiem tylko teraz na część pytań. W ogóle dziękuję za styl przekazu informacji, podanie linku do ściagnięcia programu itp, to nie spotykane zachowanie w dzisiejszych czasach. Nie mam jakiegoś robala blokującego HJT. A na pewno nie jest to wina antyvira. Ponieważ na wcześniej nie używanym pliku *.exe system nie chce go otworzyć (wkładam nowa płytę z danymi i zero reakcji gdy chce kliknąć na program). Tak samo nie mogę nawet dodać wpisu do rejestru. Takie rzeczy również nie działają. Nie wiedzieć czemu. Mooże to jakaś wina systemu, pamietacie, chciał się resetować przy starcie i temu podobne. Do tego pojawiające się znikąd wirusy na mojej stronie domowej.
BUNCH
Dodano
03.06.2009 07:56:34
OKej, zrobiłem tak - juz to nei występuje. natomaist dziwi mnie fakt, ze nie działają niektóre *.exe. Pliki programów działają. Ale niektóre jak np. HiJackThis.exe nie. Dziwne.
BUNCH
Dodano
28.05.2009 01:52:58
  • Lamer 28.05.2009 17:26:13

[quote=BUNCH]1.(...) dziwi mnie fakt, ze nie działają niektóre *.exe. Pliki programów działają. Ale niektóre jak np. HiJackThis.exe nie.. 2."Nie mogę równiez uruchomić programu "HiJackThis", wersja stara i nowa nie działa"...[/quote] 1.Zastap HiJacka ->>> SdFixem <<<-: Sciagnij Go [url=http://www.instalki.pl/programy/download/antyspyware/SDFix.php]stad.. wersja SdFix 1.240[/url] a opis dzialania masz [url=http://cybertrash.pl/images/tata/SDFix.html]Tu[/url] Z miejsca opisu rowniez mozesz sciagnac, ale podobno nie dzialal jak trzeba. Jesli HiJack nie dziala to prawdopodobnie masz syfa -> CWS.Smartsearch.2 - ktory blokuje dzialanie HiJacka. Usuniesz go [url=http://www.safer-networking.org/files/delcwssk.zip]CoolWWWSearch.Smartsearch Killer-em[/url]... 3.JAKIE pliki .exe nie dzialaja ? Jakich programow... [quote=BUNCH]No ale co to jest to jakieś "Services.exe"? (...) Co prawda, kilka widnieje w kwarantannie jedynie. I po tym zatrzymaniu odliczania wszystko mi się wiesza w Windowsie ? [/quote] A moze miales zarazone pliki systemowe, ktore antywir przeniosl do kwarantanny i przez to problemy sa ? [quote=XanTyp]Drugi screen przypomina mi w działaniu Sassera[/quote] Sysbus rowniez wywoluje powyzsze komunikaty... [quote=XanTyp]Tworzenia takich komunikatów uczono nas na pierwszym semestrze z "systemów" :) Radził bym przeskanować kompa w trybie awaryjnym... (...)[/quote] A uczyli was, ze skanowanie w awaryjce nie pomorze jesli sa ukryte re-loadery wirusa, ktore moga ukrywac swoje wpisy poprzez przekonwertowanie ich wartosci na takie, ktore tylko dla nich są zrozumiałe ? Tak tylko pytam... [quote=XanTyp]Z tego co widzę w sieci, pojawiają się sytuacje, w których wirusy podpinają się pod aplikacje systemowe i antywiry tego nie zauważają (?!). Trochę mi się to nie widzi - wszak bazy kodów wirusów do czegoś muszą służyć a szkodniki opierają się na tych właśnie fragmentach kodów.[/quote] 1.Jak wyzej - re-loadery itd... 2.Antywirusy podczas skanowania moga sie pomylic, bo oszacowuja stan systemu w oparciu o rozne czynniki a wyniki opieraja sie na prawdopodobienstwie... I taka ciekawostka: Trojana moze zapisac sie jako aplikacja debuggująca podstawowych procesow Windows, narzedzi systemowych i programów i startuje za kazdym razem przy uruchomieniu jednego z tych obiektow. W praktyce wiec jest aktywowany juz przy logowaniu do systemu (np. userinit.exe) I grzecznie ladujesz trojana podczas rozruchu ^^ ahahahaha

sprawdz w panelu sterowania - narzedzia administracyjne --> usługi --> prawie na samym końcu się wyświetli ZDALNE WYWOŁYWANIE PROCEDUR (RCP) --> włącz to, wyskoczy okienko, zakładka odzyskiwanie i tam bedziesz mial co system ma robic po bledach pierwszy błąd - bedzie ustawione URUCHOM PONOWNIE a ty musisz ustawic nie podejmuj zadnej akcji i tak we wszystkich okienkach, jak juz z tym sie wyrobisz w te 60 sek. zrobisz zastosuj, to wtedy bedziesz mogl kompa sprawdzic antywirem i hijackthis czy combofix-em, ale problemow nie powinno byc juz z wylaczaniem powodzenia buźka
rzyletka
Dodano
21.05.2009 12:30:32
  • BUNCH 23.05.2009 21:58:08

A jeśli bym miał to po co Ci on? To jest straszna rzecz. Coś nowego: jak włącze komputer wybierając "ostatnia dobra działająca konfiguracja", czy jakoś tak to włącza się i wszyskto działa. Inaczej nie - services...
BUNCH
Dodano
21.05.2009 01:38:52
Zastosuj się do porady w FAQ-u powyżej odnośnie niedziałających plików .exe. [b][u]BUNCH[/u][/b], Ty masz jakiś magnes na robale ? Podrzuć na priva :lol:
Ucho
Dodano
20.05.2009 23:52:21
Nie mogę równiez uruchomić programu "HiJackThis", wersja stara i nowa nie działa. KLikam i brak reakcji, nie otwiera mi się. Brak możliwosci wysyłąnia maili z outlooka bo "wysyłałem wirusy". Po zakońćzeniu odlicania nie chce uruchomić mi się już żadne ".exe". Po tej czynności - gdy wpisze komendę aby przestało odliczać nic już nie działą normalnie. Nie mogę nawet uruchomić ponownie komputera bo nei reaguje, muszę rsetować. Komputer czysty, co jest do jasnej ciasnej? Takie szopki się dzieją.
BUNCH
Dodano
20.05.2009 02:42:41
Z tego co widzę w sieci, pojawiają się sytuacje, w których wirusy podpinają się pod aplikacje systemowe i antywiry tego nie zauważają (?!). Trochę mi się to nie widzi - wszak bazy kodów wirusów do czegoś muszą służyć a szkodniki opierają się na tych właśnie fragmentach kodów. Nie wiem, co Ci na to poradzić. Może któryś z ekspertów coś wymyśli?
XanTyp
Dodano
20.05.2009 02:24:47
No ale co to jest to jakieś "Services.exe"? A NOD i AVG nie wyszukują mi żadnych wirusów. Czyściutki komputer. Co rpawda, kilka widnieje w kwarantannie jedynie. I po tym zatryzmaniu odliczania wszystko mi się wiesza w Windowsie. Wszystko mi ścina, wiesza się i tak dalej. Jak to naprawić?
BUNCH
Dodano
19.05.2009 16:20:18
Drugi screen przypomina mi w działaniu Sassera. Tworzenia takich komunikatów uczono nas na pierwszym semestrze z "systemów" :) Radził bym przeskanować kompa w trybie awaryjnym, tudzież zaktualizować NOD-a. Alternatywnie - skanerem online. Na przykład z MKS.
XanTyp
Dodano
19.05.2009 02:03:09
  • adam_broda 20.05.2009 20:49:24

[quote=XanTyp]Radził bym przeskanować kompa w trybie awaryjnym[/quote] Sprawdziłeś to? Może "HiJackThis" uruchomi się w awaryjnym.

BUNCH
Dodano:
18.05.2009 18:23:08
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1