Błąd ładowania systemu
Odpowiedzi: 3
-
[quote=pasniczek]Tak,są oryginalne[/quote] .... to teraz spodziewaj się wizyty kontrolnej z CXP która sprawdzi twoją prawdomówność :lol: Co do pytań zaś, to ciśnie mi się przynajmniej setka, więc na początek jedno składające się z kilkunastu części: w jakim trybie pracuje kontroler dysku, czy dysk jest SATA czy ATA, oraz co najważniejsze - czy przed instalacją usunąłeś partycję podstawową utworzoną przez instalatora Visty, oraz co najważniejsze - czy zgodnie z poleceniem instalatora WYJĄŁEŚ płytę z napędu optycznego ? Ostatnie pytanie jest szczególnie przydatne, jeżeli twój znajomy po prostu zmieniał sekwencję startową w BIOSie. Inna rzecz którą można w BIOSIe zmienić, a która mogłaby mieć wpływ na błąd ładowania OS - to coś co zależy od odpowiedzi na następujące pytanie: czy Vista byłą w wersji 64 bit ?
-
[quote] Ostatnie pytanie jest szczególnie przydatne, jeżeli twój znajomy po prostu zmieniał sekwencję startową w BIOSie. Inna rzecz którą można w BIOSIe zmienić, a która mogłaby mieć wpływ na błąd ładowania OS - to coś co zależy od odpowiedzi na następujące pytanie: czy Vista byłą w wersji 64 bit ?[/quote] Dysk jest ATA,jeżeli chodzi o partycję utworzoną przez vistę to sformatowałem ją przy pomocy instalatora XP.Co do wyjęcia płyty,to nie ma znaczenia bo sekwencja uruchamiania jest ustawiona-Dysk twardy-CD-USB.Systemy jakie używam są 32 bit. Nie rozumiem niestety pytania o tryb kontrolera dysku....gdzie mam to sprawdzić?,jak ta opcja się nazywa?(en).
-
[quote=pasniczek]Nie rozumiem niestety pytania o tryb kontrolera dysku....gdzie mam to sprawdzić?,jak ta opcja się nazywa?(en).[/quote] W BIOS-ie przy danym dysku. Ustaw na Auto.
-
[quote] W BIOS-ie przy danym dysku. Ustaw na Auto.[/quote] Ustawienia w BIOS-ie przy moim dysku LBA/LARGE MODE-AUTO (Opcja-disable) DMA-AUTO HARD DISC S.M.A.R.T-AUTO