Błąd kalibracji mocy
Witam,
mam taki komunikat: "Błąd kalibracji mocy" jak probuję nagrać płytkę CD–RW w Nero Expres.
Czy ktoś wie jak się tego pozbyć ?
Nagrwarka to: Matshita UJDA 740 ( Panasonic ) DVD/CD–RW. Procek Celereon 2,8 GH, 256 RAM
Inne płytki nagrywa się bezproblemowo.
mam taki komunikat: "Błąd kalibracji mocy" jak probuję nagrać płytkę CD–RW w Nero Expres.
Czy ktoś wie jak się tego pozbyć ?
Nagrwarka to: Matshita UJDA 740 ( Panasonic ) DVD/CD–RW. Procek Celereon 2,8 GH, 256 RAM
Inne płytki nagrywa się bezproblemowo.
Odpowiedzi: 3
Moźe być i tak, źe płytka padła – to się przy tańszych CD–RW czasem dzieje.
spróbuj ją "wyczyścić" u jakiegoś kolegi i po tej operacji zobacz czy raptem nie "oźyje".
spróbuj ją "wyczyścić" u jakiegoś kolegi i po tej operacji zobacz czy raptem nie "oźyje".
no właśnie nagrywarka nowa, tyle źe tak robi tylko dla jednej płytki :( a zapomniałem napisać ze zaczeło się tak robić po SP2
Zmiana firmware'u ( aktualizacja ) – moźe płyt nie ma w bazie i z tego powodu następuje problem.
jezlei to nie pomoźe to zostaje czyszczenie napędu i ręczne "podkręcenie" lasera.
Chyba, źe nagrywarka na gwarancji – w takim wypadku niech sie tym serwis zajmie.
jezlei to nie pomoźe to zostaje czyszczenie napędu i ręczne "podkręcenie" lasera.
Chyba, źe nagrywarka na gwarancji – w takim wypadku niech sie tym serwis zajmie.
Strona 1 / 1