Bład explorer exe. czy jest jakas rada?

Mam płyte z filmem jak wsadzam do DVD–Romu czy nawet do nagrywarki gdy wskakuje ikonka z filmem zaraz po niej wyskakuje Blad Explorer exe.i wszystko sie zamyka. Ale tylko z niektorymi plytami wyskakuje ten blad. Nie dawno zainstalowalem SP2 do windowsa XP profesional ale przed zainstalowaniem tez mi to wyskakiwalo ale jak zamykalem system. Czy jest jakas na to rada czy to poprostu jest wada plyty na ktorej jest nagrany film? Czy moze systemu moze cos trzeba ustawic.

Odpowiedzi: 5

Wszystkim dziekuje ale juz zaradzilem temu u mnie wyskakiwal blad tylko przy filmach (ale nie na wszystkich) i to byl poprostu blad kodekow poprostu konflikt z systemem kodekow a mialem zainstalowane KlCodec i wywalilem je a zainstalowalem ffdshow 20041012 i juz nie wyskakuje blad explorer exe. Pozdrawiam!!! :wink: :lol: :D
Ozzy69
Dodano
20.12.2004 22:11:59
U mnie na sp1 teź sie eksplorer sypał. Na sp2 początkowo było dobrze ale w miarę upływu czasu znów się zaczęło. Wywala się eksplorer znika wszystko (no tapeta zostaje) za chwilkę się pojawiają ikonki pulpitu oraz ikony systraya. Niestety na trayu pokazują się tylko niektóre ikony mimo źe procesy chodzą.
jackow
Dodano
20.12.2004 20:16:10
U mnie teź tak było w czystej wersji XP – zainstalowałem SP1 i po sprawie. Jeśli jednak masz SP1 a to nadal występuje to masz widzę powazniejszy błąd.
BioComp
Dodano
20.12.2004 03:10:25
amd_good:
To poprostu powaźny błąd systemowy, jedno z najlepszych rozwiązań to format partycji systemowej i instalacja krok po kroku :]

Tia
Ozzy69 sprawdz w podgladzie zdarzen co powoduje wysypywanie sie explorera
Bobi
Dodano
19.12.2004 18:16:53
To poprostu powaźny błąd systemowy, jedno z najlepszych rozwiązań to format partycji systemowej i instalacja krok po kroku :] Pozdrawiam
amd_good
Dodano
19.12.2004 18:15:34
Ozzy69
Dodano:
19.12.2004 17:52:17
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1