Błąd aktualizacji windows

Witam

Przeszukałem opcjią SZUKAJ forum i nic nie znalazłem :/

Od jakiegoś czasu pojawia sie problem z aktualizacjiami swiezo zainstalowanego windowsa home

http://aikkon.webpark.pl/aktualizacjia.jpg

reinstal windy ? :(

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

Jeśli winda jest legalna i masz problem z "narzędziem do sprawdzania oryginalności systemu" to sprawa jest chyba jasna – kontakt z M$.

Pzdr.
kierofca
Dodano
07.01.2006 10:19:17
Bobi zrobiłem jak pisałes ale to nic niepomogło[zmiana na auto]

Z histori wynika ze jest zainstalowany Microsoft Windows Installer 3.1 następnie jest sporo anulowanych [Aktualizacja zabezpieczeń dla systemu Windows XP ] i na końcu niepowodzenie–[Narzędzie do sprawdzania oryginalności systemu Windows ]

Windows legalny

czy macie jakies pomyśły?

Sprubuje zainstalowac jakąś łątke co mowi o problemach z aktualizacjia i zobacze moze cos sie zmieni :/

Pozdrawiam
AikkoN
Dodano
07.01.2006 02:26:14
Czy masz oryginalnego windowsa? Jesli nie to niestety nic nie zrobisz uaktualnienia ze strony microsoftu. Z tego co mi wiadomo miało zostać wprowadzone sprawdzanie legalności systemu przez stronę. No chyba źe sie mylę to proszę mnie poprawić.
sh@dow
Dodano
07.01.2006 00:53:15
Problemy tego typu się zdarzają – nowsze łatki mogą wymagać obecności windows installera w wersji 3.1 (KB893803). Jeśli automat nie instaluje tego w odpowiedniej kolejności trzeba zrobić to ręcznie.

PS. Niestety z opisu i załączonego obrazka nie wynika czy to akurat ten problem...
kierofca
Dodano
06.01.2006 23:13:34
Odpal services.msc i sprawdź stan usługi Instalator Windows, w razie czego przestaw na automatyczny.
Próbowałeś instalowac ręcznie Narzędzie do sprawdzania oryginalności systemu Windows (KB892130)?
Sprawdzałeś dziennik aktualizacji?
Bobi
Dodano
06.01.2006 23:08:13
AikkoN
Dodano:
06.01.2006 21:36:31
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1