Błąd aktualizacji windows
Witam
Przeszukałem opcjią SZUKAJ forum i nic nie znalazłem :/
Od jakiegoś czasu pojawia sie problem z aktualizacjiami swiezo zainstalowanego windowsa home
http://aikkon.webpark.pl/aktualizacjia.jpg
reinstal windy ? :(
Pozdrawiam
Przeszukałem opcjią SZUKAJ forum i nic nie znalazłem :/
Od jakiegoś czasu pojawia sie problem z aktualizacjiami swiezo zainstalowanego windowsa home
http://aikkon.webpark.pl/aktualizacjia.jpg
reinstal windy ? :(
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
Jeśli winda jest legalna i masz problem z "narzędziem do sprawdzania oryginalności systemu" to sprawa jest chyba jasna – kontakt z M$.
Pzdr.
Pzdr.
Bobi zrobiłem jak pisałes ale to nic niepomogło[zmiana na auto]
Z histori wynika ze jest zainstalowany Microsoft Windows Installer 3.1 następnie jest sporo anulowanych [Aktualizacja zabezpieczeń dla systemu Windows XP ] i na końcu niepowodzenie–[Narzędzie do sprawdzania oryginalności systemu Windows ]
Windows legalny
czy macie jakies pomyśły?
Sprubuje zainstalowac jakąś łątke co mowi o problemach z aktualizacjia i zobacze moze cos sie zmieni :/
Pozdrawiam
Z histori wynika ze jest zainstalowany Microsoft Windows Installer 3.1 następnie jest sporo anulowanych [Aktualizacja zabezpieczeń dla systemu Windows XP ] i na końcu niepowodzenie–[Narzędzie do sprawdzania oryginalności systemu Windows ]
Windows legalny
czy macie jakies pomyśły?
Sprubuje zainstalowac jakąś łątke co mowi o problemach z aktualizacjia i zobacze moze cos sie zmieni :/
Pozdrawiam
Czy masz oryginalnego windowsa? Jesli nie to niestety nic nie zrobisz uaktualnienia ze strony microsoftu. Z tego co mi wiadomo miało zostać wprowadzone sprawdzanie legalności systemu przez stronę. No chyba źe sie mylę to proszę mnie poprawić.
Problemy tego typu się zdarzają – nowsze łatki mogą wymagać obecności windows installera w wersji 3.1 (KB893803). Jeśli automat nie instaluje tego w odpowiedniej kolejności trzeba zrobić to ręcznie.
PS. Niestety z opisu i załączonego obrazka nie wynika czy to akurat ten problem...
PS. Niestety z opisu i załączonego obrazka nie wynika czy to akurat ten problem...
Odpal services.msc i sprawdź stan usługi Instalator Windows, w razie czego przestaw na automatyczny.
Próbowałeś instalowac ręcznie Narzędzie do sprawdzania oryginalności systemu Windows (KB892130)?
Sprawdzałeś dziennik aktualizacji?
Próbowałeś instalowac ręcznie Narzędzie do sprawdzania oryginalności systemu Windows (KB892130)?
Sprawdzałeś dziennik aktualizacji?
Strona 1 / 1