blad 1024

HEJKA jestem uzytkownikiem neostrady od kilku miesiecy. Mam windowsa XP i ostatnio musialem zainstalowac ponownie sterowniki do mojego modemu Speed Touch 330 i pojawil sie blad systemowy 1024. Wiem ze system mam poprawnie zainstalowany. Doradzono mi abym wszedl na strone producenta i sciagnał łatkę do tego programu. Wczesniej jak modem nie mogl nawiazac polaczenia (dioda adsl mrugala – czyli oznaka ze modem nie moze sie zsynchronizowac), po zainstalowaniu łatki nie mialem juz tego bledu natomiast w modemie swiecila sie dioda zasilajaca. Poprawnie zaistalowane sa sterowniki do tego modemu. Mam windowsa XP z SP2 takze uwazam ze nie powinno byc problemu :(. Prosze odpiszcie co to jest za blad i co on oznacza bo wiem ze nie jest to blad zwiazany z polaczeniem z internetowym (zakres tych bledow jest pomiedzy 600 a 800). Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

hehe na stronie producenta jest tylko informacja aby doinstalowac ze stronki sterowniki. Ale to nie rozwiazuje poblemu z jakiego powodu sie to dzieje. Nic trudno moze kiedys sie dowiem. W kazdym razie jakbys wiedzial wiecej na ten akurat temat to mi odpisz na tym poscie ok???. Dzieki z gory za rady :). Pozdrawiam
danielszymo
Dodano
06.09.2005 14:42:24
Ze mną nie pogadasz, bo modem neo to ja raz w zyciu z bliska widziałem i na tym sie mój stosunek z nim skończył.Nie mam więc źadnego rozeznania.
Sprawdzałeś logi ? – moźe od tej strony da się więcej informacji wyciągnać.

Kwestia aktualizacji – nie przypuszczam, choć zdarzają się wpadki przy pojedyńczych konfiguracjach, źe któraś coś bruździ.

PS.
Przejrząłem trochę googli, ale praktycznie wyniki składają się raczej ze zgłoszenia tego łędu niz z sugestii rozwiązań.
Rebe
Dodano
06.09.2005 14:34:16
Heheh :) ale tak jest czynione. WIesz pracuje w neostradzie juz kilka miesiecy i szczerze Ci powiem ze ten problem jest od kilku tygodni (takze to nie jest ten problem sorki ze Ci to mowie ale to nie jest rozwiazanie problemu). Kiedys sie dowiedzialem ale to tak bylo dawn ze juz sobie zapomnialem (a tlumaczylem klientowi ze jest to blad systemowy :)nie chcial mi uwierzyc). Tu chodzi cos z bledem zapisu na dysku :(. Pomaga choc niekiedy jest wrecz inna sytuacja (przeszkadza on :) ). Powiem Ci szczerze ze jest z tym bledem lekki chaos poniewaz nic nie bylo zmieniane i koniec. Powiedz mi czy to nie jest spowodowane ostatnia aktualizacja systemu Windows???
danielszymo
Dodano
06.09.2005 14:18:24
Nie znam – był jakiś program, który krótkie opisy wyświetlał, ale nazwy nie pomnę ( choć sam ją podawałem na forum kiedyś ).
Znalazłem jeszcze informację dot. modemu, źe ten bład moze wynikać z kolejności działań – pono ( nie mam neostrady, więc nie wiem )– najpierw sterownik wgrać naleźy, a potem modem podłączyć.
Rebe
Dodano
06.09.2005 14:12:56
a mozesz mi napisac co oznacza dokladnie ten blad a ten problem jest nagminny juz napisalem to w innym poscie. Prosze wygrzeb mi co oznacza ten blad (ja mam tylko zakres bledow w pomopcy i obsluydze technicznej z zakresu od 600 do 800)
danielszymo
Dodano
06.09.2005 14:04:38
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=38530 – skoro EL NINO niewiele wygrzebał to cięźko będzie
Rebe
Dodano
06.09.2005 13:20:33
danielszymo
Dodano:
06.09.2005 13:14:53
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1