Błąd 0x000000ED
Co 2–3 uruchomienia kompa wyskakuje mi komunikat, źe wystąpił błąd 0x000000ED UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME STOP i muszę go restartować źeby się normalnie uruchomił. Czy ktoś zna przyczynę wyskakiwania tego błędu?
Moja konfiguracja: Duron 850, 256 RAM DDR266, Prolink GF 4MX, ECS K7S5A Pro, WD Caviar 40 GB 8MB Cache 7200 obr, Win XP Pro PL. Dodam, źe na dysku mam system plików FAT32.
Moja konfiguracja: Duron 850, 256 RAM DDR266, Prolink GF 4MX, ECS K7S5A Pro, WD Caviar 40 GB 8MB Cache 7200 obr, Win XP Pro PL. Dodam, źe na dysku mam system plików FAT32.
Odpowiedzi: 3
L@N:
Robiłem juz 2 reinstalki i nie pomogło
Reinstalacja systemu swoją drogą, zresztą jak widać nie daje ona skutku.
Spróbuj wykonać to co pisze Microsoft w tym artykule.
Robiłem juz 2 reinstalki i nie pomogło
Według tego co piszą w TYM artykule problemem moźe być taśma łącząca dysk twardy z płytą główną jezeli stosujesz 40 źyłową taśmę to spróbuj podłączyć dysk 80 źyłową.
Spróbuj takźe zrestarować ustawienia biosu za pomocą polecenia load fail safe default's.
Problemem moźe być teź uszkodzenie systemu plików, w tym celu musisz uruchomić konsolę odzyskiwania i wpidać chkdsk /r
Spróbuj takźe zrestarować ustawienia biosu za pomocą polecenia load fail safe default's.
Problemem moźe być teź uszkodzenie systemu plików, w tym celu musisz uruchomić konsolę odzyskiwania i wpidać chkdsk /r
Strona 1 / 1