BIOS – Pilnie potrzebna pomoc
Witam.
Moźe ktoś wie jakie pliki sa potrzebne na dyskietce do aktualizacji BIOS oprocz pliku z samym biosem i progr. do jego aktualizacji.
Pilne !
Moźe ktoś wie jakie pliki sa potrzebne na dyskietce do aktualizacji BIOS oprocz pliku z samym biosem i progr. do jego aktualizacji.
Pilne !
Odpowiedzi: 4
Wczoraj flashowałem BIOSa. Poniźej prezentuję listę plików, które znajdują się na mojej dyskietce.
Wszystkie jak leci wgrywasz , potem prog flash'ujący i pliczek z biosem ( zapisz jego nazwę )
Restart ( w biosie oczywista fdd na miejscu pierwszym )
Wgrywa sie DOS , wyświetla linie poleceń , wpisujemy nazwe prog flash ( moźe trzeba dodać .exe )
Rusza i pyta o plik z biosem –>wpisujemy zapisaną nazwę i .... chwila nerwów .
Nie słuchaj doradźców typu : przy zaniku napięcia –> szansa , źe to nastąpi jest jak to , źe jakaś laska zapuka do twoich drzwi i zaproponuje zrobienie ci laski :shock:
Powodzenia :wink:
Restart ( w biosie oczywista fdd na miejscu pierwszym )
Wgrywa sie DOS , wyświetla linie poleceń , wpisujemy nazwe prog flash ( moźe trzeba dodać .exe )
Rusza i pyta o plik z biosem –>wpisujemy zapisaną nazwę i .... chwila nerwów .
Nie słuchaj doradźców typu : przy zaniku napięcia –> szansa , źe to nastąpi jest jak to , źe jakaś laska zapuka do twoich drzwi i zaproponuje zrobienie ci laski :shock:
Powodzenia :wink:
Tak zrobiłem dzieki, ale tam jest z tego co wiem za duzo plikow a nie wiem ktore nalezy zostawic a ktore usunac.Rebe:
Przy "formatuj" w stacji dyskietek masz do wyboru opcję "utwórz dysk startowy systemu MS–DOS" – zaznacz ją i potem odgraj do niej bios i flasher
Przy "formatuj" w stacji dyskietek masz do wyboru opcję "utwórz dysk startowy systemu MS–DOS" – zaznacz ją i potem odgraj do niej bios i flasher
Strona 1 / 1