bios karty graficznej
Jak przeinstalowac bios nvidi tnt2 32mb ??
Odpowiedzi: 11
Bios płyty juź przeisntalowany ale bio skarty graficznej jest z 1997 roku!!! mam juz nvidia flash ale nie mam pliku z romem z moja karta graficzna bo nie moge znalezc. Jest ktos kto moze mi pomuc?
Ukey:
I tu mam pytanie mam doual biosa i przy aktualizacji biosa jak mi sie cos nie uda to te doual zacznie dzialac i plytka nie idzie do kosza :?: Czy to jakos inaczej idzie :?:
Po aktualizacji jeśli masz dual bios a to oznacza źe masz Gigabyte zawartość nowego Biosu zapisywana jest tylko w jednej kości, w drugiej pozostaje stary bios. Moźesz zrobić sobie taki test – odpal komputer i po zgłoszeniu się kary graf. i tesu pamięci wyłącz komp dłuźej przytrzymując Power. Po ponownym uruchominiu powinieneś mieć komunikat źe nie moźna było załadować biosu i źe został załadowany ten rezerwowy/ zwróc uwagę przy starcie który nr wersji biosu się wyświetla/
Ta awaria jest oczywiście chwilowa i przy następnych uruchomieniach wszystko wraca do stanu wyjściowego.
Moźna oczywiście – gdy wszystko jest w porządku z nowym biosem i komputer działa praidłowo – nowy bios nadpisać do tej drugiej kości i wtedy obydwie będą miały tą samą wersję .
Ja tak robię jak juz jestem absolutnie pewny, źe nowy bios działa prawidłowo i źe do starych ustawień nie wrócę
Przemeksik:
to moze byscie pomogli w wyszukaniu potrzebnych rzeczy do takiej aktualizacji ?? szukajcie dla tnt2 model 64 i mozecie słać na poczte : przemeksik@interia.pl z góry dzieki
1.bios jest do konkretnego modelu karty
2.poszukaj go sam na stronie producenta
3.a jesli szkoda ci czasu na takie pierdoły to nie zabieraj go innym :!:
Przemeksik:
to moze byscie pomogli w wyszukaniu potrzebnych rzeczy do takiej aktualizacji ?? szukajcie dla tnt2 model 64 i mozecie słać na poczte : przemeksik@interia.pl z góry dzieki
A moźe sam to zrobisz?
Pewnie kolejny etap to będzie : przyjechać prosze i mi to zrobic, a jeźlei nie bedzie efektów – poprawy wydajności – to pewnie jeszcze bez przeprosin się nei obejdzie.
PS.
Z tej karty czego byś z nią nie robił nic nie wyciśniesz.
Ukey:
Co prawda popieram Rebe ze aukualizowanie biosu na parcei graficznej niema wiekszego sesu
gdyby taka operacja nie miała sensu to by firma nie wypuszczała nowej wersji biosu widać stary miał coś skopanego lub teź nowy wnosi cos do moźliwości tej karty jak najbardziej popieram zmianę biosu na nowszy
a jesli sie boisz sam to zrobić zleć to serwisowi lub komus kto to juz robił cena nie powinna przekroczyć 25,30 zł :!:
No raczej nie bo ale mozna sprubowac ale ryzyko jest dos wielkie za mala cene :?
no ja przeisntalowałem bios płyty ale do mojej (BE6) jest najnowszy z 2000 r !!! a przy instalacji xp pisze ze cos tam niezgodnosc z karta grafiki a jest zainstalowany bios do karty z 1999 r wien moze aktualizacja pomoze
Co prawda popieram Rebe ze aukualizowanie biosu na parcei graficznej niema wiekszego sesu jak i niesie za soba tylko niebezpieczenstwo ze zrabiesz karte. :( Bardziej sie oplaca zrobic aktualke biosa na plytce głownej. I tu mam pytanie mam doual biosa i przy aktualizacji biosa jak mi sie cos nie uda to te doual zacznie dzialac i plytka nie idzie do kosza :?: Czy to jakos inaczej idzie :?:
Przemeksik:
niby mam te wszystkie edytory wchodze na dosa i pisze ale cos tam pisze ze nie ma cos tam rom jakby jakis ubytek w kompie bo cos tam mozna napisac zeby sparawdzic a jak sie pisze to pisze ze nie ma tak jak przy prubie kopowania
To juź lepiej .....podaj ten oryginalny tekst .
niby mam te wszystkie edytory wchodze na dosa i pisze ale cos tam pisze ze nie ma cos tam rom jakby jakis ubytek w kompie bo cos tam mozna napisac zeby sparawdzic a jak sie pisze to pisze ze nie ma tak jak przy prubie kopowania
Strona 1 / 1