biblioteki DLL w WinXP Pro – pomocy!
Witam ... podczas naprawy dysku mojego kumpla najwyraźniej coś od niego załapałem i jest zonk mianowicie po skonczonej robocie podłączyłem sam mój dysk (Segate Barracuda 120GB) i przy uruchomieniu systemu wyskoczył mi błąd źe nie moźna załadować systemu bo brakuje pliku Hal.dll wiec sobie go skopiowałem od kumpla który ma niemal identyczną konfiguracje sprzętową co ja, odczepił sie coprawda od pliku Hal.dll ale teraz wyświetla mi ze brakuje lub sa uszkodzone wymagane biblioteki DLL dla jądra systemu, nie moge znaleźć nigdzie listy tych bibliotek ewentualnie prosze o jakies wskazówki zalecenia jakąkolwiek pomoc prosze. Dla informacji mówie źe mam 8 partycji – pierwsza jest na FAT32, 5 kolejnych na NTFS oraz jedna na EXT3 oraz SWAP czyli mam postawione 3 systemy: WinXP Pro, Win2000 Pro, Ubuntu. Win2000 juz od dawna mi nie chodzi ale nie na nim mi zalezy. Komp startuje w pierwszej kolejności z GRUBA i dopiero z niego moge sie przełączyć na liste Windowsów i po wybraniu XP wystepuje wyzej wspomniany problem – prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 6
Przepraszam ale musze sprostowac swoja wypowiedz z przed chwili ... teraz juz na tyle sie sympatycznie porobiło ze instalator w trybie instalacji nie widzi zadnego systemu i przechodzi do momentu wyboru partycji, a źeby było zabawniej to w konsoli odzyskiwania instalatora jest dostep do obu instalacji tzn jakby nie było to je widzi :/
Z przyjemnościa bym go tak zainstalował ale nie ma takiej moźliwości ... Instalator po uruchomieniu widzi tylko istniejaca instalacje Windowsa 2000 a WinXP nie widzi ... gdyby go widział to bym wogóle nie zgłaszał takiego problemu na forum ...
Zainstaluj Windowsa ale w trybie naprawy, zachowasz wszystkie ustawienia, a system powinien wstać.
Niestety nadal tego nie naprawiłem, wpisy w boot.ini sa prawidłowe, plik kernel32.dll istnieje w folderze system32 oraz dllcache i niestety nadal wystepuje ten sam bład ... co prawda mogłbym na nowo instalowac windowsa ale specjalnie mi sie nie spieszy wiec wszelkie dalsze wskazówki sa mile widziane, z góry dziekuje
plik jadra systemu to kernel32.dll
pewnie juz sobie wszystko naprawiles ale moze ktos inny skorzysta.
Tez mialem kiedys identyczny problem tez pisalo ze brakuje pliku hal.dll wiec poszedlem do kolegi i chcialem go od niego skopiowac i okazalo sie ze plik byl ale nic nie pomoglo wiec musoalem zainstalowac widowsa od poczatku.
Moj problem roznil sie tylk tym ze ja usunalem tymczasowe pliki ktore windows kopiuje na dysk c podczas instalacji. prrzerwalem instalacje a potem usunalem ten katalog no i mialem ten sam problem co Ty, dlatego jesli przerwaliscie kiedys instalacje windowsa to nie usuwajnie katalogu ( w nazwie jest znak dolara) tymczsowego bo moze byc tak ze wrocicie do przerwanej wczesniej instalacji i bedziecie musieli ja dokonczyc!
pewnie juz sobie wszystko naprawiles ale moze ktos inny skorzysta.
Tez mialem kiedys identyczny problem tez pisalo ze brakuje pliku hal.dll wiec poszedlem do kolegi i chcialem go od niego skopiowac i okazalo sie ze plik byl ale nic nie pomoglo wiec musoalem zainstalowac widowsa od poczatku.
Moj problem roznil sie tylk tym ze ja usunalem tymczasowe pliki ktore windows kopiuje na dysk c podczas instalacji. prrzerwalem instalacje a potem usunalem ten katalog no i mialem ten sam problem co Ty, dlatego jesli przerwaliscie kiedys instalacje windowsa to nie usuwajnie katalogu ( w nazwie jest znak dolara) tymczsowego bo moze byc tak ze wrocicie do przerwanej wczesniej instalacji i bedziecie musieli ja dokonczyc!
Strona 1 / 1