Biały pasek na czarnym tle podczas włączania systemu:/
Więc gdy włączam system to przed logiem Windows XP pokazuje mi się biały pasek na czarnym tle :/ czy ktoś może wie jak się tego pozbyć bo przez to komp mi się 10 min włącza:/
P.S wiem że były takie tematy ale dużo mi nie pomogły bo nikt w nich już nie odpowiadał
Odpowiedzi: 9
A tak z ciekawości zapytam... w czym Ci ten pasek przeszkadza? :-k
Pojawia się na ułamek sekundy... czasem wcale go nie ma... innymi słowy: czasem słońce, czasem deszcz 8-[
kurcze szkoda:((( bo format dysków nic nie dał:/
PaNOsTrY - napisałem poprzednio, że nie ma reguły, a w zw. z tym i porady beda zawsze tylko domysłami ( np. ładowanie systemu w wypadku komputera przy którym teraz siedzę czasem odbywa się "z paskiem", a czasem bez ).
Coin - wejdź na www.bios.pl i ......... zagłęb się w lekturę. Taka sama porada dotyczy systemu - [b]optymalizacja windows xp[/b] jest zwrotem kluczowym, a użycie go w googlach spowoduje wyświetlenie stron, kóre omawiają ustawienia usług, katalogi "balastowe" itp.
PS.
Oczywiście zawsze jeszcze zostaje kwestia sprżetu, na kórym system jest instalowany - nie jest ona bez znaczneia dla spraw będących tematem tego wątku.
tak tak tylko wiecie... nie pomogliscie mi za bardzo:/
:redface: faktycznie .sprawdziłem .Ale jak szanowne grono wie co jest do czego ,to dla czego nie napiszecie tego? jak kolega prosi? A poza tym fajnie było by jak by powstało cis takiego opisanego jakie ustawienia do czego sluża i co czeba by wylaczyc a co włączyc. Sam tez mam problemy z tym i wiekszosc tu pewnie tez. Prosze o zrobienie wyjasnienia calego biosu .PROSZE slicznie:mryellow:
Coin jak chcesz udzielać rad , to najpierw sprawdź taką radę - w paru źródłach najlepiej.
Ta opcja w BIOSie (włączona) służy właśnie do przyspieszania, a nie jak napisałeś (wyłaczona) do likwidowania paska przy uruchamianiu systemu.
A dokładniej jest po to, by była mozliwość kopiowania kodu BIOSu karty graficznej z mułowatej pamięci ROM do szybszej RAM
Wiem ze w Biosie jest funkcja ,ktora sam zawsze wylanczam ,wlasnie odpowiedzialna za ten pasek ,tylko ze teraz nie jestem pewien kóra to funkcja prawdo podobnie w Advanced Bios Features sprubuj ustawic video BIOS Shadow na (Disable) szkoda bo dzis robilem system i tez wylanczalem to badziewie,ale robie zawsze odruchowo i nie jestem pewien czy to akurat to,ale sprubój.
aha:/ a mógłby ktoś podać różne przyczyny lub jak tego się pozbyć ? najlepiej kilka metod żebym mógł pokoloei wyprubować lub jedną ale sprawdzoną to dla mnie ważne bo wkurza mnie czekanie ażkomp się włączy :(
I chyba nikt nie odpowie, bo to jest kompletnie nie do złapania - czasem wystepuje, a czasem nie ( nawet na tym samym sprżecie może się pojawiać i znikać ).
Strona 1 / 1