[b]Geforce4 mx440 problem ze sterownikami[/b]
czesc
prosze wszystkich o pomoc mam karte graficzna geforce440 mx i kiedy instaluje detonatory windows :roll: mowi mi ze sterownik niejest podpisany cyfrowo i kiedy instaluje te detonatory monitor dziala mi tylko w 60Mhz w grach opengl a direct3d 85mhz , zalezy mi natym aby gry zarowno w opengl i direct3d wyswietlane byly w 85hz prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny, aha mam windows xp home edition
prosze wszystkich o pomoc mam karte graficzna geforce440 mx i kiedy instaluje detonatory windows :roll: mowi mi ze sterownik niejest podpisany cyfrowo i kiedy instaluje te detonatory monitor dziala mi tylko w 60Mhz w grach opengl a direct3d 85mhz , zalezy mi natym aby gry zarowno w opengl i direct3d wyswietlane byly w 85hz prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny, aha mam windows xp home edition
Odpowiedzi: 5
Ja mam grafikę Gainwarda GF MX440. Zainstalowałem stery 44.03 od Gainwarda (z WHQL) i wszystko działa dobrze.
Z TV Tool mówi sie trudno ale dlaczego sterowniki przeznaczone do winxp/win2k nie działają ani pod xp ani pod 2003? instalowałem kilka detonatorów ale jedyne które wykrywa jako przypisane cyfrowo to te które mam na cd od grafiki jest tam wersja 33,70 jeśli dobrze kojarze ... skoto te działają to czemu nowsze śa niekompatybilne?
U mnie jest to samo – ale to chyba nie problem bo wszystko dziala. A z TVtool'em – po prostu nie wspolpracuje z chisetem NV17 na ktorym oparty jest GF 4 MX 440
Mam taką samą grafike produkcji firmy Sparkle. Chciałem ostatnio zainstalować najnowsze detonatory .. instalowałem detonatory dla kart nVidii wersje 43.xx ale teź pojawił mi sie bład źe sterowniki nie są przypisywane cyfrowo i zalecane jest nie instalowanie ich... pomimo tego zainstalowałme je. grafika działa wydawało by sie ok ale brakuje kilku opcji które miałem w sterowanikach dołączonych do grafiki (chodzi o opcje TVout) Te sterowniki wraźenie mam jak by były jakaś starsza uboźsza wersja. Weszłem na oficjalną stronke producenta ściagnołem najnowsze sterowniki dokładnie do mojej grafiki (teź wersja 43.xx) i nadal pojawia sie komunikat źe nie są one przypisaywane cyfrowo. Instalowałem juź kilka krotnie róźne wersje detonatorów i zawsze pojawia sie ten sam problem. Jedynie oryginalne sterowniki które dostałem z grafiką działąją bez problemu. Dodam jeszcze źe za kaźdym razem instalowałem wersje zgodna ( ;) ) z systemem Win XP. Zdaje sie źe ta karta będzie sprawiała dlsze problemy we wspołpracy z programami bo TVTool teź nie chce za specjalnie wykryć tej karty. wie ktoś czemu XP odrzuca wszystkie detonatory do tej grafiki ?
Jest taki programik do kart nVidii: Refresh Tool, podaj maila to Ci go wysle. Inny sposob: zainstaluj nowsze detonatory (np 43.xx), tam we wlasciwosciach sterownika bedziesz mial zakladke ZMIANA CZĘSTOTLIWOŚCI gdzie wszytsko mozna dla kazdej rozdzielczosci sobie poustawiac. Pozdrawiam, narki
Strona 1 / 1