Bardzo wolny komputer
Cześć, mam pytanie dot.systemu Windows XP. Mój komputer jest dość stary i w obecnej chwili chodzi bardzo wolno i często się zawiesza, mimo iż wyrzuciłam z niego większość danych i programów (ma teraz ponad 13 GB wolnych- cały dysk ma 20GB). Słyszałam, że to wina systemu Windows i należy go usprawnić, ale nie wiem jak. Proszę o pomoc, gdyż komputera używam tylko do pracy i niezbyt się na nim znam. Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 1
Przede wszystkim wiele zależy od konfiguracji sprżetowej, a tej nie podałaś i moze się okazać ,ze mimo zastosowania różnych sztuczek do żadnych rewelacyjnych efektów nie dojdziesz.
W sieic jest kupa albo i więcej poradników nt. optymalizacji systemu, ustawień usług itp.
Brać, wybierać, decydować - przykład: http://xp.net.pl/art/windowsxp_full_optym.html - w treści linki do teksów o usługach.
Również w archiwum formu pod hasłem optymalizacja czy podobnymi , w tym dziale, znajdziesz więcej informacji.
Strona 1 / 1
<strong>Rebe </strong>w zasadzie temat wyczerpał, ale dodam od siebie tylko tyle: dawno, dawno temu, jak się przesiadłem na starym sprzęcie z Win98 na WinXP to przy dobrej konfiguracji WinXP (!!) latał on o wiele szybciej i lepiej niż starsza Winda98. I na innych kompach było podobnie. Ale jak to ustawić, to już inna para kaloszy i właśnie <strong>Rebe</strong> Ci to zapodał.<br />