Bardzo Was proszę – pomóźcie mi w sprawie aktualizacji !!!
Mam XP i jestem początkującym. Mój problem polega na tym, źe od pewnego czasu mój komp nie pobiera źadnych aktualizacji z Microsoftu, a powinien – mam ustawione na automatyczne pobieranie. Nie wiem w czym tkwi problem. Mam zainstalowanego mks_vir 2005 i moźe to wina firewala antywirusa. Nie wiem, naprawdę – kompletnie nie wiem. Co pewien czas sam muszę aktualizować swoj komp, pobierać poprawki itp.,a chciałbym aby to wszystko odbywało się automatiko. Proszę Was, wręcz błagam – pomóźcie mi w rozwiązaniu problemu.
Odpowiedzi: 5
Jak sciagasz te aktualizacje ??
Same sie sciagaja tzn obrazowo w trayu masz taka zolta tarcze ??
Wez otworz Windows Update np. ze startu albo jesli masz SP2 to z centrum zabezpieczen, niech wyszuka dostepne aktualizacje i sprobuj je sciagnac
Same sie sciagaja tzn obrazowo w trayu masz taka zolta tarcze ??
Wez otworz Windows Update np. ze startu albo jesli masz SP2 to z centrum zabezpieczen, niech wyszuka dostepne aktualizacje i sprobuj je sciagnac
Ja wiem o tym, źe tak często nie wydaję się aktualizacji. Jednak w tym problem, źe aktualizacje są do zainstalowania, a ich wogole nie pobiera w moim przypadku. Zmieniłem godzinę i nic to nie pomogło. ...A moźe problem tkwi w firewalu antywirusa. Byc moźe muszę otworzyć jakieś porty. No nie wiem, co jest grane !
Od jakiegoś czasu Microsoft publikuje poprawki raz na miesiąc (chyba w 2–gi wtorek miesiąca) więc nie spodziewaj się , źe będzie ci robił aktualizacje codziennie lub co kilka dni.
Zainstaluj sobie sp1 lub sp2 bo jak mi wiadomo to za jakis czas bez przynajmniej sp1 win nie sciagnie ci zadnej aktualizacji. aha i zrob to co napisal moj poprzednik
mialem podobny problem, ale zmienilem godzine aktualizacji automatycznych na taka godzine, o ktorej najczesciej jestem przy kompie (np na 15:00) i jest ok :D
Strona 1 / 1