Bardzo Was proszę – pomóźcie mi w sprawie aktualizacji !!!

Mam XP i jestem początkującym. Mój problem polega na tym, źe od pewnego czasu mój komp nie pobiera źadnych aktualizacji z Microsoftu, a powinien – mam ustawione na automatyczne pobieranie. Nie wiem w czym tkwi problem. Mam zainstalowanego mks_vir 2005 i moźe to wina firewala antywirusa. Nie wiem, naprawdę – kompletnie nie wiem. Co pewien czas sam muszę aktualizować swoj komp, pobierać poprawki itp.,a chciałbym aby to wszystko odbywało się automatiko. Proszę Was, wręcz błagam – pomóźcie mi w rozwiązaniu problemu.

Odpowiedzi: 5

Jak sciagasz te aktualizacje ??
Same sie sciagaja tzn obrazowo w trayu masz taka zolta tarcze ??
Wez otworz Windows Update np. ze startu albo jesli masz SP2 to z centrum zabezpieczen, niech wyszuka dostepne aktualizacje i sprobuj je sciagnac
Bobi
Dodano
14.02.2005 17:10:47
Ja wiem o tym, źe tak często nie wydaję się aktualizacji. Jednak w tym problem, źe aktualizacje są do zainstalowania, a ich wogole nie pobiera w moim przypadku. Zmieniłem godzinę i nic to nie pomogło. ...A moźe problem tkwi w firewalu antywirusa. Byc moźe muszę otworzyć jakieś porty. No nie wiem, co jest grane !
Andreas73
Dodano
14.02.2005 14:56:32
Od jakiegoś czasu Microsoft publikuje poprawki raz na miesiąc (chyba w 2–gi wtorek miesiąca) więc nie spodziewaj się , źe będzie ci robił aktualizacje codziennie lub co kilka dni.
tomery
Dodano
14.02.2005 11:22:59
Zainstaluj sobie sp1 lub sp2 bo jak mi wiadomo to za jakis czas bez przynajmniej sp1 win nie sciagnie ci zadnej aktualizacji. aha i zrob to co napisal moj poprzednik
Gambit
Dodano
14.02.2005 10:32:26
mialem podobny problem, ale zmienilem godzine aktualizacji automatycznych na taka godzine, o ktorej najczesciej jestem przy kompie (np na 15:00) i jest ok :D
gigoro
Dodano
14.02.2005 09:29:32
Andreas73
Dodano:
14.02.2005 06:27:31
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1