Bardzo poważny problem z kontami użytkowników! Proszę o pomoc.

Witam serdecznie. Nie wiem co namieszałem w systemie, ale mam bardzo poważny problem z kontami użytkowników :( Niestety nie mogę sobie pozwolić na ponowną instalację systemu :( Do rzeczy. Otóż moje główne konto (o nazwie TobiAlex) nagle przestało być kontem administratora i stało się kontem gościa. Druga sprawa. Podczas instalacji systemu Windows XP (Home Edition) nie żądano ode mnie podania hasła dla administratora więc takowego nie mam. Przy próbie logowania jako administrator (już nie jako TobiAlex - administrator) otrzymałem komunikat, że hasło jest niepoprawne. Coś tam znowu namieszałem :( hasło dla administratora stworzyłem, jednak przy próbie logowania na administratora cały czas otrzymuję komunikat o złym haśle :( Proszę o pomoc przede wszystkim w tym jak przywrócić, aby TobiAlex ponownie było kontem administratora. Nadmieniam, że nie posiadam flopa, pen drive itp. itd. (to tak na wszelki wypadek gdyby któryś z takich nośników był potrzebny). Bardzo proszę o pomoc, to kwestia życia i śmierci ;-) Pozdrawiam, TobiAlex Edit1. Ok, poradziłem sobie z pierwszym problemem tzn. TobiAlex jest już administratorem :) Niestety nie mogę sobie poradzić z drugim problemem tzn. z hasłem dla konta Administrator. Użyłem control userpasswords2, zresetowałem hasło dla Administratora, ale przy próbie logowania pojawia się komunikat, że z powodu ograniczeń nie mogę zalogować się na to konto. Co prawda mogę stworzyć dodatkowe konto dla administratora, ale może jest bardziej sensowne rozwiązanie tego problemu?

Odpowiedzi: 2

Witam Mam bardzo podobny problem, nie wiem jak to się stało ale znikną profil administratora ( na pulpicie dokumenty itp). Potrzebny profil jest widoczny jedynie podczas uruchomienia komputera w trybie awaryjnym. Po wejściu do panela sterowania (konto administrator II)nie można zmienić typu konta na ograniczone, nie jest też widoczny żaden inny profil poza obecnym administratorem, tego który jest potrzebny nie ma. Po wejściu przez tryb awaryjny nie da się zmienić konta administratora II na konto z ograniczeniami ponieważ opcja ta jest wyszarzona i nie można wybrać opcji usuń konto użytkownika.
mariusz28
Dodano
29.12.2008 22:52:06
Skoro twoje konto jest adminem, to możesz z niego wykonać wszystkie czynności administracyjne bez logowania się jako administrator, nie mówiąc, że możesz tworzyć kont z uprawnieniami administratorskimi. Po co jest ci potrzebne hasło do konta Administrator, bo nie rozumiem?
xCodeLover@centrumxp.pl
Dodano
24.12.2008 15:03:40
TobiAlex
Dodano:
23.12.2008 21:09:09
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1