BARDZO PILNE SZYBKA ODPOWIEDZ PROSZE!
A wiec tak. Mam komputer (2 w domu) na ktorym mam 2 konta Michalek(on jest administratorem) i Andrze (konto z ograniczeniami). Jako admin (michalek) zapomnialem hasla swojego a musze przeinstalowac windows ale nic nie moge zrobic Brak Uprawnien... Probowalem wszystkiego co znalazlem ale nie dziala... nie mam takze linka do ERD Commander... Prosze o szybka odpowiedz!!
P>S Jestem noobem wiec trzeba mi dokoadnie wytlumaczyc...
P>S Jestem noobem wiec trzeba mi dokoadnie wytlumaczyc...
Odpowiedzi: 7
Ja uparty nie jestem i wcale nie miałbym nic na przeciwko, jakbyś mnie z błądu wyprowadził :) naprawdę – NIC :)
Tak Ci sie tylko wydaje, ale na sile nie bede Cie wyprowadzal z bledu :wink: .Wiciuw:
...w plikach *.SAM. Ale ich nie wyciągniesz.
Nie potrzebujesz hasła administratra do reinstalki windka. Jeźeli komp Ci z płyty nie startuje to ustaw to w biosie. NAduś DELETE albo F2 zaleźnie od biosu przy starcie kompa – na samym początku. I tam wejdź w zakładkę BOOt lub Advanced BIOS Features i tam zmień kolejność uruchamiania napędów.
A propo haseł – są na dysku w jednym z folderków windowsa w plikach *.SAM. Ale ich nie wyciągniesz. Moźesz je tylko skasować – spod mini dystrybuji LINUXA. Spod WINDOWSA nic nie zrobisz.
A propo haseł – są na dysku w jednym z folderków windowsa w plikach *.SAM. Ale ich nie wyciągniesz. Moźesz je tylko skasować – spod mini dystrybuji LINUXA. Spod WINDOWSA nic nie zrobisz.
Żółty:
michalabu:
Ale ja nic nie moge zrobic nawet nie moge uruchomic kompa z CDka
A to dlaczego ??
Moze nie ma ustawionego automatycznego rozruchu z cd w biosie :roll:
michalabu:
Ale ja nic nie moge zrobic nawet nie moge uruchomic kompa z CDka
A to dlaczego ??
na dysku w folderze windows jest haslo gdzies zapisane w jakims pliku prawda? moze ktos ten plik nazwe podac? Ale ja nic nie moge zrobic nawet nie moge uruchomic kompa z CDka
Plisska niech ktos dokladnie da opis jak co zrobic albo linka do postu na ten tema plisska
Plisska niech ktos dokladnie da opis jak co zrobic albo linka do postu na ten tema plisska
Do przeinstalowania systemu hasło administrtora nie jest potrzebne.
PS.
O tym jak ewentualnie hasło zresetować czy zmienic są informacje w archiwum.
PS.
O tym jak ewentualnie hasło zresetować czy zmienic są informacje w archiwum.
Strona 1 / 1