bad sectors
Mam problem bo na dysku mam bad sector i co jakis czas chyba przez iego mam problem z kompem.Mianowicie ni z tad ni z owad po wlaczeniu kompa nie chce mi wejsc do windowsa zaraz po pojawieniu sie ekranu XP nastepuje restart i tak w kolko.Moim pytaniem jest wiec czy mozna w jakis sposob pozbyc sie tego bad sectora(usunac go),albo przynajmniej jakos wyciac,wykluczyc tak by nie byl wykorzystywany.probowalem programem sciagnietym ze strony producenta dysku ale on nie moze mi go usunac.
Odpowiedzi: 6
Mam ntfs
jaki masz system plików na partycji:fat32 czy ntfs
jak fat32 to mam trochę materiałów odnośnie zaznaczania i przedłuźania źycia dysków z bs. Ale generalnie patrz wyźej.... jak się sypie to "pa,pa"
Przyczyną moźe być elektronika jak i po prostu zuźycie materiału. Jak na gwarancji to nie ma co czekać.
p.s chkdsk c: /r analizuje i naprawia dane z uszkodzonych sektorów dysku na partycjach NTFS
jak fat32 to mam trochę materiałów odnośnie zaznaczania i przedłuźania źycia dysków z bs. Ale generalnie patrz wyźej.... jak się sypie to "pa,pa"
Przyczyną moźe być elektronika jak i po prostu zuźycie materiału. Jak na gwarancji to nie ma co czekać.
p.s chkdsk c: /r analizuje i naprawia dane z uszkodzonych sektorów dysku na partycjach NTFS
wzielem tym chkdsk i nie wiem co to mialo dac. :p kiedys juz bralem tym hddregeneratorem operacja trwala 9h ale dalo rezultat tyle ze jak idac na nie dlugi czas bo po 2miechach znowu to samo.sprobuje jeszcze tym ostatnip programem,ale jak ktos zna jakies inne jeszcze rozwiazania to prosze o propozycje.moze jest szansa by w jakis sposob wykluczyc ten bad sector by nie byly tam zaopisywane dane wtedy by nie bylo problemu.no ale lepiej by bylo naprawic :)
Jesli masz juz bad sectory na dysku to i tak beda sie mnozyly z czasem.
Moze Ci pomaze programik WDCLEAR ale wtedy stracisz wszystkie dane.
P.S. Pare razy mi taka operacja pomogla (na roznych dyskach)
Moze Ci pomaze programik WDCLEAR ale wtedy stracisz wszystkie dane.
P.S. Pare razy mi taka operacja pomogla (na roznych dyskach)
start/uruchom: chkdsk c: /r
gdzie c: to dysk do zeskanowania. powinno pomóc.
gdzie c: to dysk do zeskanowania. powinno pomóc.
skandisc, jesli nie pomoze to zobacz hdd regenerator..
Strona 1 / 1