bad directsound driver error code 88780078

please instal proper drivers or select another device in configuration error code 88780078

taki oto bong mi wywalił po tym jak lekutko podkręciłem swojego pentiuma ukulałem z niego raptem 600mhz ale niewazne :) sys chadzia stabilnie i temperatury tez są oki ale nie o tym system
był stawiany jakies dwa no moze trzy tygodnie temu więc nie chce mi sie stawiac i konfigurowac na nowo wszystkiego bo mam kobiete która ma swój profil...
co do bonga no to nie mam pojęcia co to moze byc driver podegrałem na nowo nadmienie ze ikonka od głosnosci i
regulacji eqalizera wogóle sie nie ładuje do tray'a dodam jeszcze ze mam k.muz zintegrowaną na płycie msi ge 845 zatem czy mogła sie posypac karta w sumie mam jeszcze SuSe na tej platformie jako stacyjke roboczą coby sie troszke podszkolic w unixie i on tez nie gra i nie huczy ale nigdy nie słuzył mi linux jako narzedzie multimedialne wiec nie wiem czy mam traktowac to powaznie
z góry dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 8

ja musze wam powiedziec ze mialem identyczny problem. Po podkreceniu mojego celerona z 2.4 na 2.8 znikl dzwiek od razu tego nie zauwazylem ale jak juz sie okazalo w winampie ze wyskakuje taki komunikat oczywiscie podejrzewalem najgorsze ze padl uklad od dzwieku wiec od razu reset zmienilem wszystko tak jak bylo przed podkreceniem procka na 2.4 i na szczescie odezwal sie. zastanawiam sie czy to moze nie jest jakies zabezpieczenie plyty przed podkrecaniem moja plyta to msi i chyba nie jest najlepsza a dodam ze to juz moja trzecia płyta głowna pierwsza to abit spalil sie po pol roku nastepna to msi ale spalilem ja rowniez ale ta tez dlugo nie wytrzyma cos czuje
skywalker108
Dodano
08.02.2006 22:47:08
UCHO u r gr8 :) zastosowałem sie do twoich wskazówek w zasadze rzutem na tasme ale niestety zmartwie cie ustawiłem integrated p. wszystko na auto nawet modem którego nie mam i słuchaj co sie stało :
windows nie wiem jakim cudem wykrył modem którego nie mam :)
a dzwięku jak nie było tak nie ma zasuwam w tej chwili na starym sb live który ma tyle zimnych lutów co stare kasprzaki i w momencie kiedy mu se przypomni ze ma obsługiwac lewy kanał jest mega wielki trzask taki ze podrywają sie wszyscy domownicy ale trzeba przepękac:) jeszcze raz dziekuje za poswięcony mi czas kolego walczyłes razem ze mną lecz przegralismy bitwe ale wojna bedzie nasza :)
Pozdrawiam Marcin
Rudiczek
Dodano
29.11.2004 17:50:14
Bede uparty.
To, ze wyresetowales bios wcale nie znaczy, ze masz ustawiona muzyke na Enabled. Domyslnie moze jest wylaczona. Sprawdz ustawienia w Biosie:
sekcja: Integrated Peripherals
podsekcja: Onboard Device
AC97 Audio ma byc Enabled (lub np Auto)

To sprawdz i zainstaluj stery PLYTY
trzymam kciuki
Jezeli wlaczona i nie wykryje Winda to *** :–(, ale jesli wlaczona i Winda wykryje (zolty wykrzyknik, albo wrzeszczy o stery) to jest oki.
Ucho
Dodano
29.11.2004 15:46:34
dzieki za słowa otuchy ale niestety bios wyresetowałem wyciągając bateryjke (na zworkach sie boje reset robic)zainstalowałem widowsa na nowo nawet sprawdzałem w menadzeze urządzen i nie ma zadnych ale to zadnych zółtych znaków zapytania jak dobrze pójdzie to skitram sobie jakąs kiszkowata c–media za 20 pln jak gadałem z kumplem z servisu powiedział ze mam fuxa bo to mogło pójsc dalej i ze nie ma wątpliwosci ze padł układ na płycie buu oczywiscie dziekuje za poswięcony mi czas :)
Rudiczek
Dodano
29.11.2004 15:12:48
tym bardziej ze ci sie nie laduje ikonka dzwieku do traya !! To jest wina sterow !! Nawet jak wywalony dzwiek na plycie, to przy prawidlowym zainstalowaniu sterow ikonka w trayu bedzie !! Sprawdzaj Biosa i walcz !!
Ucho
Dodano
28.11.2004 22:38:01
jakos nie kce mi sie wierzyc ze ci padla karta. Zanim wywalisz kase na nowa plyte albo nowa karte wyczysc stare stery jeszcze raz, wywal wszystko w menadzerze urzadzen, jeszcze raz zrestartuj (dla wszelkiego zobacz w Bios–ie czy jest wlaczona !!) i wgraj jeszcze raz stery od plyty (!!) a potem od muzyki (czy tam razem, zalezy jaki chipset)
Ucho
Dodano
28.11.2004 22:31:07
Zrobiłem...nietety padła karta na płycie wogóle nie ładuje mi sterów podczas bootowania sytemu musze niesety sie pogodzic z tym fantem i kulac pieniązki na cos co mi zagra i zahuczy dzieki za pomoc przyjacielu pozdro :)
Rudiczek
Dodano
28.11.2004 14:02:19
Wszyskie drogi z googli prowadza do karty dzwiekowej
Jesli zintergrowana to uaktualniej sterowniki ktore powinienes znalezc na plycie od mobo
Wywal je, zrestartuj i zainstaluj nówki
Bobi
Dodano
27.11.2004 09:47:50
Rudiczek
Dodano:
26.11.2004 21:07:13
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1