Baaaaardzo dziwny problem z dźwiękiem....
Mam bardzo dziwny problem z dźwiękiem 5.1 a mianowicie dotyczy on środkowego głośnika. Jest niesłyszalny. Najgorsze jest to, źe nie zawsze. Włącza się w filmach na DVD i w jednej jedynej grze Thief 2. A co z resztą gier mających taki sam system dźwięku EAX? Na początku myślałem źe to wina sterowników. Pościągałem ze strony Creativea wszystko co moźliwe i nic. Potem myślałem źe to wina systemu, ale na W98 działo się to samo co na XP ( oczywiście zainstalowałem firmowe sterowniki pod W98 ). Potem myślałem źe to wina samej karty ( mam sound blaster live 5.1 jakby co ), ale na innych działo się to samo. Przekładałem głośniki z lewego na środek itd. oczywiście nic nie dawało. Jestem juź totalnie zdesperowany. Czy to moźe być np. wina płyty głównej, bo juź nie wiem na co zwalać... Nic nie jest raczek mechanicznie uszkodzone, bo skoro w niektórych programach działa... Nie wiem juź nic... Mój sprzęt to: MSI KT333, AXP1700, 512DDR i GF3Ti200/500.
Odpowiedzi: 1
Centranly głosnik włącza sie tylko jeśli gra obsługuje dany standart. Niektóre gry mają wiele rodzajów dzwięku do wyboru, np EAX, EAX2, EAX3, lub inne cyfrowe typu 5.1, 6.1. Popróbuj róźne. Poza tym zauwaźyłem (teź mam taka karte) źe jeśli masz właczone jakieś enviromental effects, to w tedy w grach nie działa rozdzielenie głosu na wszystkie kanały.
Strona 1 / 1