awaria systemu– co moźe powodować taki objaw?

Próbowałem juź na innym forum ale mi nie pomogli,więc moźe tu jest ktoś ,kto będzie wiedział o co chodzi.Juź dwukrotnie w tym roku wywalił mi się system w identyczny sposób.Po normalnym uruchomieniu i zalogowaniu ukazuje sie pulpit z ikonami bez grafiki i nazwami z rozszerzeniem.INK.Nie moźna z ikony uruchomić zdnego programu bo pojawia sie komunikat:System nie moźe otworzyć tego pliku.aby go otwirzyc system musi wiedzieć w którym programie został on utworzony.System moźe przejść do trybu online aby wyszukać program automatycznie,lub pozwoli ci wybrać go z listy programów na komputerze.
gdy wybiorę program z listy i wkaźę właśćiwy plik exe–program sie otwiera.Dzieki temu mogę jeszcze zrobić jakieś kopie swoich plików. Ale np przy próbie przywrócenia systemu jest taki sam komunikat ,a ja nie potrafie wskazać programu do otwarcia.Co moźe powodowac taką awarię(czy to błąd systemu czy wirus)i jak sie z niej w miarę łatwo wyplątać.Zawsze do tej pory odbywało sie to w ten sposób,źe wieczorem wyłaczałem sprawny komputer,a rano po włączeniu od razu była wspomniana kaszana.System i program antywirusowy mam zawsze na bieźąco uaktualniony.

Odpowiedzi: 2

Na sprawdzenie logów troche za późno bo juź przeinstalowałem system.Jeszcze sprawdzę dysk hddregeneratorem ale na to potrzeba sporo czasu.Co do pozostałych punktów to raczej nie dotyczy.To co się dzieje wygląda jak na scrennie.Objaw jest identyczny pry normalnym starcie systemu i w trybie awaryjnym.
zbyszekk
Dodano
23.03.2005 15:40:01
Pytania.

Podgląd zdarzeń i jakie błedy.

Czy sprawdzałeś pamięć na błędy.
Czy sprawdzałeś dysk na błędy.
Czy sprawdzałeś temperatury wszystkiego.
Czy dokładnie sprawdziłeś szkodniki.
Czy komp nie kręcony.
Wymień taśme sygnałową dysku.
Podmień zasilacz i sprawdz.
JNJN
Dodano
19.03.2005 15:05:24
zbyszekk
Dodano:
19.03.2005 13:53:14
Komentarzy:
2