AutoRUN help!!!!

Nie działa mi autorun nie odtwarza samoczynnie zadnych plyt, musze wszystko robic ręcznie mimo źe mam ustawione aby inicjowal za kazdym razem jakas akcje.
Robiłem juz wszystko to co przeczytalem tu na forum a minowicie:
(1) gpedit.msc –> Computer Configuration –> Administrative Templates –>
System –> Turn Off Auto Play –> Disabled
2) gpedit.msc –> User Configuration –> Administrative Templates –> System –>
Turn Off Auto Play –> Disabled
3) HKEY_CUREENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPolicesExplorer
|NoDriveTypeAutoRun (DWORD) 0x00000091 (145)
4) HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSet|Services|Cdrom – tutaj
zmieniłem wartość DWORD w pozycji "Autorun" z "0" na "1". )

i nic dalej to samo czy ktos moze mi cos jeszcze doradzic??

Odpowiedzi: 8

Zrobilem chyba wszystko tak jak napisales ale dalej jest tak samo

nie rozumiem do konca ostatniego zdania w twoim poscie moze tu cos zle robie "Przeszukaj rejestr i w podobny sposob zmodyfikuj o ile sie nie myle znajdziesz: NoDriveTypeAutoRun (2x), AutorunAlwaysDisable (1x), Autorun (1x)"
BladeOstrze
Dodano
13.02.2005 19:13:12
Pelna odpowiedz jest nastepujaca:
Start –> Run (Uruchom) –> services.msc
(ten sam efekt przez Start –> Control Panel _Administrative Tools –>services)

Znajdź usługę o nazwie Shell Hardware Detection (Wykrywanie sprzętu powłoki). Kliknij w nią podwójnie i w Startup type (Typ uruchamiania) wybierasz Automatic.

problemy z settingami (sprzeczne ustawienia)
Start –> Run (Uruchom) –> gpedit.msc
Jesli ustawienia uzytkownika i systemu sa niezgodne to oczywiscie prawa maszyny dominuja:
Computer Configuration jak i User Configuration ustaw na "Włączone"

Start –> Run –> regedit

I utwórz lub zmodyfikuj istniejące wartości:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

NoDriveTypeAutoRun – Modyfikujesz nadając stosowną liczbę: Hexadecimal 91 (czyli Decimal 145)

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdrom
Autorun – Wartość REG_DWORD ustawiona na 1

AutorunAlwaysDisable – Przy tej wartości REG_MULTI_SZ nie powinno być źadnych ale to źadnych cd–romów lub czegoś wyglądającego jak cdromy! Jeśli jest to usuwasz!

Przeszukaj rejestr i w podobny sposob zmodyfikuj o ile sie nie myle znajdziesz: NoDriveTypeAutoRun (2x), AutorunAlwaysDisable (1x), Autorun (1x)
broch
Dodano
13.02.2005 06:57:32
ERROR, widze ze postow nie czytamy :wink: .

Niech BladeOstrze odpali z Uruchom –> services.msc i wyszuka sobie usluge "Shell Hardware Detection" – "Wykrywanie sprzętu powłoki" po czym zalaczy ja na automat.
EL NINO
Dodano
12.02.2005 23:43:37
w tym problem ze jest tam ustawione prawidlowo :/
Tylko nie wiem co ma byc ustawione dokladnie w gpedit.msc ma byc WŁACZONE, WYŁACZONE a moze NIEOKRESLONE ja mam wybrana ta ostatnia funkcje probowalem dawac inne ale to nic nie daje jak daje wylaczone to w rejestrze musze dodac w HKEY_CUREENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPolicesExplorer
tą linijke |NoDriveTypeAutoRun (DWORD) 0x00000091 (145)

Nie wiem naprawde co jest nie tak
probowalem nawet wyszukac jakies sterowniki do moich cdromow ale nie moge ich znalesc

Naprawde nie wiem czemu to mi nie dziala, nadodatek nie odswieza mi tych cdromow jak wloze np gre ROM to potem bez wzgledu jaka inna plytke bede wkladal to caly czas bedzie ikona gry ROM dopiero po restarcie kompa znika

BEZ SENSU z 98 nie mialem takich problemow a doslownie 3 dni temu zmienilem system i juz mnie tak zniechecil do siebie
BladeOstrze
Dodano
12.02.2005 22:20:48
start ––> uruchom ––> regedit ––> OK
klucz HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesCDrom.
Sprawdź czy jest tam wartość DWORD o nazwie Autorun. Jeśli jest daj jej dane 00000001. Jeśli jej nie ma to ją utwórz i daj jej dane 00000001 :)
MetaVirus
Dodano
12.02.2005 22:10:47
jednak po ponownym uruchomieniu komputera znowu wszystko wrocilo czyli znowu nie ma autorunu ja nie wiem co moze byc nie tak
BladeOstrze
Dodano
12.02.2005 19:56:04
Nie nie mam źadnego takiego programu.
Ale rozwiazalem juz ten prtoblem poprostu usunolem obydwa cd romy i uruchomilem ponownie kompa system wykryl cdromy zainstalowal i jak narazie autorun wrocil
BladeOstrze
Dodano
12.02.2005 19:08:36
a masz moźe zainstalowany VMware(chyba tak sie pisze, chodzi o program tworzący wirtualny komputer)???
adik154
Dodano
12.02.2005 15:28:13
BladeOstrze
Dodano:
12.02.2005 13:32:10
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1