automatyczne logowanie na strony www

Witam wszystkich na forum, centrumxp czytam od dawna, na forum zagladam tez juz jakis czas, ale teraz potrzebuje Waszej, pomocy bo problem nieco mnie przerasta.. :)

Temat moze nieco dziwny ale napewno dotyczy jakichs ustawien xp, wiec mysle ze to wlascie miejsce..

Wczesniej wchodzilem na strony wymagajace hasla poprzed link w stylu http://login:haslo@domena... i wtedy juz nie pyta za kazdym razem o haslo. W miedzyczasie mialem nieco problemow z trojanami i innymi smieciami – zainstalowalem rozne programy ochronne, sp2 i ten sposob wchodzenia na strony przestal dzialac :( po kazuje ze nie ma takiej strony, jak usune ten wpis login:haslo@ to otwiera strone i pyta o haslo.

Czy jest jakas usluga/ustawienie rejestru lub ie, ktore to włącza ponownie?

Na innych komputerach ten link dziala. Przez dluzszy czas metoda prob nie udalo mi sie tego uruchomic, w google i na forum tez nie spotkalem rozwiazania tego problemu.

Z gory dziekuje za pomoc..

Pozdrawiam..

––
tomek..

Odpowiedzi: 2

piotr1958:
W Internet Explorer:
Narzędzia Opcje internetowe – Zawartość – Autouzupełnianie :?

nie chodzilo mi o zapamietanie loginu i hasla w explorerze tak abym nie musial go w calosci wpisywac, tylko o to ze juz w samym linku jest zawarty ten login i haslo (taka sciezka jak podalem w pytaniu), wiec nawet nie wyskakuje okienko z pytaniem bo odrazu jestem zalogowany..

Pozdrawiam..

––
tomek..
chio
Dodano
19.05.2005 01:37:38
W Internet Explorer:
Narzędzia Opcje internetowe – Zawartość – Autouzupełnianie :?
piotr1958
Dodano
19.05.2005 01:30:42
chio
Dodano:
18.05.2005 02:56:34
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1