automatyczne logowanie na strony www
Witam wszystkich na forum, centrumxp czytam od dawna, na forum zagladam tez juz jakis czas, ale teraz potrzebuje Waszej, pomocy bo problem nieco mnie przerasta.. :)
Temat moze nieco dziwny ale napewno dotyczy jakichs ustawien xp, wiec mysle ze to wlascie miejsce..
Wczesniej wchodzilem na strony wymagajace hasla poprzed link w stylu http://login:haslo@domena... i wtedy juz nie pyta za kazdym razem o haslo. W miedzyczasie mialem nieco problemow z trojanami i innymi smieciami – zainstalowalem rozne programy ochronne, sp2 i ten sposob wchodzenia na strony przestal dzialac :( po kazuje ze nie ma takiej strony, jak usune ten wpis login:haslo@ to otwiera strone i pyta o haslo.
Czy jest jakas usluga/ustawienie rejestru lub ie, ktore to włącza ponownie?
Na innych komputerach ten link dziala. Przez dluzszy czas metoda prob nie udalo mi sie tego uruchomic, w google i na forum tez nie spotkalem rozwiazania tego problemu.
Z gory dziekuje za pomoc..
Pozdrawiam..
––
tomek..
Temat moze nieco dziwny ale napewno dotyczy jakichs ustawien xp, wiec mysle ze to wlascie miejsce..
Wczesniej wchodzilem na strony wymagajace hasla poprzed link w stylu http://login:haslo@domena... i wtedy juz nie pyta za kazdym razem o haslo. W miedzyczasie mialem nieco problemow z trojanami i innymi smieciami – zainstalowalem rozne programy ochronne, sp2 i ten sposob wchodzenia na strony przestal dzialac :( po kazuje ze nie ma takiej strony, jak usune ten wpis login:haslo@ to otwiera strone i pyta o haslo.
Czy jest jakas usluga/ustawienie rejestru lub ie, ktore to włącza ponownie?
Na innych komputerach ten link dziala. Przez dluzszy czas metoda prob nie udalo mi sie tego uruchomic, w google i na forum tez nie spotkalem rozwiazania tego problemu.
Z gory dziekuje za pomoc..
Pozdrawiam..
––
tomek..
Odpowiedzi: 2
piotr1958:
W Internet Explorer:
Narzędzia Opcje internetowe – Zawartość – Autouzupełnianie :?
nie chodzilo mi o zapamietanie loginu i hasla w explorerze tak abym nie musial go w calosci wpisywac, tylko o to ze juz w samym linku jest zawarty ten login i haslo (taka sciezka jak podalem w pytaniu), wiec nawet nie wyskakuje okienko z pytaniem bo odrazu jestem zalogowany..
Pozdrawiam..
––
tomek..
W Internet Explorer:
Strona 1 / 1