automatyczne czyszczenie Tempa?
witam,czy moze wie ktoś jak automatycznie przy restarcie systemu windows XP wyczyścić katalog Temp...?batcha raczej nie da rady wstawić gdy niema autoexeca....albo ja nie wiem jak to zrobić :(moze jakis inny spsób..?
wielkie dzięki, pozdrawiam
wielkie dzięki, pozdrawiam
Odpowiedzi: 10
Jeśli pozwolicie powrócę jeszcze raz do tematu...napisałem batcha tak jak mi podpowiedzieliście i działa..extra;) jednak zastanawia mnie jedna rzecz, wpisując del/S/Q itd.kasuje mi tylko wszystkie pliki w katalogu Temp a ja chcę pozbyć się jeszcze podkatalogów znajdujących się w nim...działam na Windows 2000 uźyłem komendy deltree ale nie pomogło....czy coś wiecie na ten temat?
Jak zwykłe wielkie dzięki i pozdrawiam
Jak zwykłe wielkie dzięki i pozdrawiam
El Nino, Dosia,BoKo,kit15 i reszta ––> WIELKIE DZIĘKI :)
A ja proponuję poprostu uźyć programu IE Privacy Keeper czyści nie tylko, temp, ale jeszcze wiele innych zbędnych pierdół :)
Jeźeli folder Temp nie będzie pusty, to nie powinno usunąć, ale jakby był pusty.....
Trza pewnikiem linię uzupełnić tak: ........Temp\*.*
Trza pewnikiem linię uzupełnić tak: ........Temp\*.*
Nie usunie, mam to samo zrobione u siebie i folder temp zostaje bez zmian a jego wnętrze jest opróźniane
czy w tym przypadku nie usunie to folderu Temp??
Stwórz –>nowy dokument tekstowy zmień nazwe go na "usun.bat" zmieni ci sie w taka ikone. Prawym na tą ikonę–>edytuj i wpisz to–> "del /S /Q "C:\Documents and Settings\uzytkownik\Temp". Następnie–> start –> uruchom wpisz "gpedit.msc " konfiguracja komputera\skrypty zamykania lub autostart zalezy cos wybierzesz.Przy zamykaniu windowsa powinno ci wyskoczyc " trwa uruchamania skryptów" po włączeniu komputera folder Temp jest pusty
http://windows.online.pl/box/tips10.htm
Skrót od Batch`a wstawiasz sobie do Autostartu
Skrót od Batch`a wstawiasz sobie do Autostartu
chodzi mi o "zwykłego" Tempa, nie wiem za bardzo co zrobic juz z tym batchem..?gdzie go wstawić..?
help me;) dzieki
help me;) dzieki
Ktorego tempa ? Internetowy mozna z automatu. "Zwykly" temp raczej za pomoca batcha, jak wspomniales, lub moze zewnetrznego programu.
Strona 1 / 1