Automatyczna Aktualizacja ?

Witam wszystkich :D

Mam taki problem i pytanie. Niedawno mialem WinXP SP2 wersje angielska i pewnego dnia wyskoczylo mi ze sciaga aktualizacje do windowsa wiec zaczekekalem i zainstalowalo sie i wlaczylem ponownie komputer i jak chcialem wejsc na jakies konto pytalo sie o haslo (na kazdym a tylko jedno konto mialo haslo) nawet konto Administratora chcialo haslo chociarz nie podawalem i w trybie awaryjnym tak samo pomoglo tylko naprawa systemu. :?

Teraz mam Win XP SP2 ale po polsku i znowu wyszlo mi ze chce robic aktualizacje ale nie pozwolilem na to :wink: .

Moje pytanie brzmi czy jak zainstaluje to uaktualnienie to tak samo wyjdzie czy nie i czy ktos sie spotkal z takim problemem

Z gory za odpowiedz dziekuje :D :D

Odpowiedzi: 8

Witam, tak jeźeli zainstalujesz tę aktualizacje to będziesz proszony o hasło podczas logowania. A słynna "aktualizacja" to: Platforma Microsoft .NET Framework w wersji 1.1, język polski. Poprostu jej nie instaluj albo zainstaluj program do automatycznego logowania. Niestety nie pamiętam nazwy, ale jest ich kilka.
h3de
Dodano
21.02.2005 02:07:56
nie mam pojęcia czym to moźe być spowodowane. Mam service pack 2 i wszystkie uaktualnienia i jeszcze taki problrm nie wystąpił. Chociaź znam wiele osób u których takie ciekawostki się pojawiają i chyba dlatego niektórzy boja sie instalowac SP2. Ale to jest jednak poprawka na windowsa. Aktualizacje musisz robic bo jest wiele luk w SP2.
chemik_
Dodano
17.02.2005 21:07:10
u mnie bootvis spowodował tylko to źe musiałem po nim odpalić kompa z ostanią dobrą konfiguracją
Hunter86
Dodano
17.02.2005 20:58:14
Nawet jeśli system nieco zwalnia to bezapelacyjnie naleźy je instalować! Pomocna moźe się okazać np defragmentacja aby przywrucić poprzednią efektywność. Zauwaźyłem iź, jeśli łącze nie ma wysokiej przepustowaości wskazane jest nieinstalowanie wszystkiego w jednym pakiecie. Jeśli chodzi o przyspieszenie uruchamiania to u mnie sprawdził się Bootvis.
kacs
Dodano
17.02.2005 20:20:14
oj oj oj tez miałem takie cuś... Od tamtej pory wyłączam aktualizacje automatyczne tuź po instalacji Windowsa. Zauwaźyłem ponadtto źe po zainstalowaniu takiej duźej ilości aktualizacji system zwalnia. Czy u was teź takie zjawisko ma miejsce??
adik154
Dodano
16.02.2005 20:19:10
kacs:
To iź prosił o podanie hasła nie oznacza, iź było ono wymagane. Było?

Bylo inaczej nie dalo sie tego obejsc trzeba bylo wpisac

kacs:
Aktualizacje to bardzo ogólne pojęcie ! O która łata wywołała problem?

Dokladnie nie wiem bo tam sie instalowalo dosc duzo tych latek :?

A da sie obejsc jakos to haslo :?:
Mervin
Dodano
16.02.2005 20:06:43
To iź prosił o podanie hasła nie oznacza, iź było ono wymagane. Było? Aktualizacje to bardzo ogólne pojęcie ! O która łata wywołała problem?
kacs
Dodano
16.02.2005 19:39:53
Nie wiem ale teź mam XP z SP2, polskiego i sciągam kaźdą aktualkę i nic takiego się nie stało wyskoczył mi natomiast ekran powitalny gdzie wybieram uźytkownika(wcześniej automatycznie mnie logowało)
Hunter86
Dodano
16.02.2005 19:24:34
Mervin
Dodano:
16.02.2005 19:11:08
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1