Automat do usuwania desktop.ini
Problem jest taki. W szkolnej sieci rozpleniło się coś co tworzy w kaźdym folderze plik desktop.ini(win 98)
Potrzebuję napisać automat, który:
wyszukałby takie pilki o danej nazwie
i je usunał.
Czy moźna to w jakiś łatwy sposób napisać? I czy w ogóle sie da?
Potrzebuję napisać automat, który:
wyszukałby takie pilki o danej nazwie
i je usunał.
Czy moźna to w jakiś łatwy sposób napisać? I czy w ogóle sie da?
Odpowiedzi: 14
czterech_:
no więc chyba wiem – program, który nie spełni oczekiwań i w zasadzie jest tu nieprzydatny?
A czy gdzies napisałem "stary uzywaj tego bo to jest dobre" . Napisałem szkielet, który kasuje plik, a sposób dotarcia do pliku to inna bajka.
czterech_:
...i naleźałoby traktować taką wypowiedź raczej jako źartobliwe przygadanie niź 'omfg noob you can't write shit lolol'
No popatrz sie jaki jestem sztywaniak. Nie potrafię zgadnąc kiedy raczysz źartować.
P.S: Czekam na Twoją radosną twórczość.
czterech_:
no więc chyba wiem – program, który nie spełni oczekiwań i w zasadzie jest tu nieprzydatny?
A czy gdzies napisałem "stary uzywaj tego bo to jest dobre" . Napisałem szkielet, który kasuje plik, a sposób dotarcia do pliku to inna bajka.
czterech_:
...i naleźałoby traktować taką wypowiedź raczej jako źartobliwe przygadanie niź 'omfg noob you can't write shit lolol'
No popatrz sie jaki jestem sztywaniak. Nie potrafię zgadnąc kiedy raczysz źartować.
P.S: Czekam na Twoją radosną twórczość.
no więc chyba wiem – program, który nie spełni oczekiwań i w zasadzie jest tu nieprzydatny?gusioo:
czterech_:
nie musze umieć skakać na nartach źeby powiedzieć źe małysz słabo skoczył
Ale wypada wiedzieć co sie komentuje ?
gusioo:
czterech_:
poza tym, tam było ';P' na końcu
I... ?
czterech_:
Ale wypada wiedzieć co sie komentuje ?
czterech_:
I... ?
czterech_:
poza tym, to wróce z pracy i napisze, zebys wiedzial :P
Czekam ....
Rebe:
Czyźby, a jak "do domu" zadadzą to co ? :lol:
To, Rebe drogi, radze sobie sam, nie prosząc nikogo o napisanie za mnie.
gusioo:
Wiec miarkuj – nie mam obowiązku pisać programów za darmo.
Czyźby, a jak "do domu" zadadzą to co ? :lol:
czterech_:
oj gusioo, nie szpanuj programem, ktory z zalozenia jest tutaj nieprzydatny, tylko napisz porządny, co to znajdzie i wywali ;P
To moźe Ty, jak jestes taki mądry, coś napiszesz ? Bo jak narazie nic Twojego nie widziałem.
Wiec miarkuj – nie mam obowiązku pisać programów za darmo.
a polecenie del z przełącznikiem /s nie styknie??
oj gusioo, nie szpanuj programem, ktory z zalozenia jest tutaj nieprzydatny, tylko napisz porządny, co to znajdzie i wywali ;P
Ok thx. Błeeeeee...... szkoda źe dopiero 10 minut temu przypomniałem sobie źe mam sie uczyć C++ :mrgreen:
Tego typu programik jest trywialny:
Oczywiście, źeby program działał to musi sie znajdować w tym samym folderze co plik kasowany.
Jak widzisz da sie, a rozbudowanie go to kwestia czasu.
#include
kasowanie(void)
{
FILE * plik ;
remove("Desktop.ini") ;
return 0 ;
}
main(void)
{
printf("Kasowanie....") ;
kasowanie() ;
return 0 ;
}
Oczywiście, źeby program działał to musi sie znajdować w tym samym folderze co plik kasowany.
Jak widzisz da sie, a rozbudowanie go to kwestia czasu.
Da się, TYLKO w sieci jest około 40 kompów. Chciało by ci się to robić ręcznie? Tym bardziej ze to co jakiś czas powraca
A nie mozna przez systemowa szukjake? Dajesz szukaj pliku, nazwa desktop.ini i znajduje Ci wszystkie potem zaznaczasz i usuwasz :?
Strona 1 / 1