Autologowanie – jak przerwać?
Jak przerwać proces autologowania, tak aby zalogować się jako inny uźytkownik (niź ten który jest logowany automatycznie).
Napewno naleźy wczasie uruchamiania systemu wcisnąć jakiś klawisz ale zapomniałem który. Coś mi chodzi po głowie, źe F8 ale jakoś to się nie sprawdza...
Moźe Wy pamiętacie?
Napewno naleźy wczasie uruchamiania systemu wcisnąć jakiś klawisz ale zapomniałem który. Coś mi chodzi po głowie, źe F8 ale jakoś to się nie sprawdza...
Moźe Wy pamiętacie?
Odpowiedzi: 6
O właśnie chodzi o takie autologowanie i o ten klawisz – SHIFT :)
Dzięki :)
Dzięki :)
115750:
leon1313:
W czasie startu? Przed zalogowaniem?przełączyć się na innego uźytkownika? przeczytaj lepiej co napisałeś!!! Szybie przełaczanie uźytkowników realizuje się za pomocą "win"+L, ale musisz być zalogowany na innym koncie...co realizuje u ciebie autologowanie. Co do Admina....musisz włączyc wizualizacje ikonki w rejestrze, bo po win+l alt+crtl+del nie działa!!! Lub prościej..wyloguj sie i Alr+Ctrl+Del, Uźytkownik: Administrator i hasło ustalone w procesie instalacji..
Komputer jest w sieci i ma włączone konwencjonalne logowanie – czyli wpisuje się nazwę usera oraz hasło.
Nie działa zatem przełączanie uźytkowników.
Widzę, źe kolega leon1313 nie ma pojęcia, o co chodzi :(
sory,jestem kompleymym laikiem w sprawie windowsa ...ale jak na laika przystało podam ci link:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;315231
lub troche opisu:
"Aby ominąć proces autologowania i zalogować się jako inny uźytkownik, naleźy przytrzymać naciśnięty klawisz SHIFT po wylogowaniu lub po ponownym uruchomieniu systemu Windows. Zauwaź, źe ma to zastosowanie tylko do pierwszego logowania. Aby wymusić to ustawienie dla kolejnych wylogowań, administrator musi ustawić następujący klucz Rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNT CurrentVersionWinlogon
Wartość: ForceAutoLogon
Typ: REG_SZ
Dane: 1
"
leon1313:
W czasie startu? Przed zalogowaniem?przełączyć się na innego uźytkownika? przeczytaj lepiej co napisałeś!!! Szybie przełaczanie uźytkowników realizuje się za pomocą "win"+L, ale musisz być zalogowany na innym koncie...co realizuje u ciebie autologowanie. Co do Admina....musisz włączyc wizualizacje ikonki w rejestrze, bo po win+l alt+crtl+del nie działa!!! Lub prościej..wyloguj sie i Alr+Ctrl+Del, Uźytkownik: Administrator i hasło ustalone w procesie instalacji..
Komputer jest w sieci i ma włączone konwencjonalne logowanie – czyli wpisuje się nazwę usera oraz hasło.
Nie działa zatem przełączanie uźytkowników.
Widzę, źe kolega leon1313 nie ma pojęcia, o co chodzi :(
leon1313:
załóź hasło.....
Komputer ma kilka kont. Zwykle siedzi przy nim jeden uźytkownik i na to konto jest autologowanie. Chodzi o to, źe czasem chcę zalogować się na kompa jako admin bez potrzeby wcześniejszego autologowania i wylogowywania z konta, na które system zalogował się automatycznie.
Do tego celu wciska się w czasie startu systemu jakiś klawisz! Tylko nie pamiętam który.
załóź hasło.....
Strona 1 / 1