Aurox 10.2 + WinXP
Mam zainstalowany WinXP na c: i Aurox na jednym dysku i nie moge uruchomic instalatora winXP z plyty. Wyskakuje komunikat "Instalator sprawdza konfiguracje sprzetowa" i koniec czarny ekran. W MBR mam zapisany BootMenuLoader z Linucha.
Odpowiedzi: 11
Fajnie ze mozna tylko poprosze o instrukcje!!!
Moźna.
(O ile system plików jest inny niź ntfs)
(O ile system plików jest inny niź ntfs)
wiem o opcji fixmbr ale niestety nie uruchamia mi sie naprawa system win XP. INstalator wyswietla tylko jeden komunikat i czrny ekran wiec fixmbr odpada chyba ze to moźna jakoś z dyskietki???
nowy22:
Czy nikt nie wie jak zmienic MBR??? Ludzie... Czekam na pomysly!
fixmbr
Czy nikt nie wie jak zmienic MBR??? Ludzie... Czekam na pomysly!
Tą konsole odzyskiwania moge uruchomić jeźeli wybiorę zamiast instalacji XP opcje naprawiania systemu. Niestety nie doszedlem do tego momentu, bo jedyne co widze to "Instalatr sprawdza konfiguracje sprzetowa" i koniec czarny ekran. Prosze o inne propozycje jak zmodyfikowac MBR.
P.S. Czyszczenie stykow nie pomaga!!!
P.S. Czyszczenie stykow nie pomaga!!!
Konsolą odzyskiwania XP.
DOSowym MBRtool
P.S. Malo prawdopodobne aby lilo blokowalo start instalki. Sprawdz sugestie Żółtego.
DOSowym MBRtool
P.S. Malo prawdopodobne aby lilo blokowalo start instalki. Sprawdz sugestie Żółtego.
Grafika to GF FX5200 ale przed zainstalowaniem Linuksa instalator winXP uruchamial sie z plyty. Pytanie dlaczego teraz nie? Podejzewam ze przeszkadza mu zapis Linuksa w MBR na dysku. Jakim programem moźna modyfikować MBR????
gusioo:
I nie linucha tylko Linuksa :!:
Tys prowda ...
A co do czarnego ekranu z napisem "Instalator sprawdza konfiguracje sprzetowa" (w konfigu XP/Aurox) to u mnie pomoglo ponowne postawienie partycji.
Na poczatek czyszczenie stykow z kurzu, podmiana grafy, ramu ...
Poza tym szukaj w archwum.
Karta grafiki to GForce2 ?
To, co wyszukiwarka zwraca po wpisaniu "czarny ekran" w nią, zaznaczeniu wszystkich słów i ustawieniu działu Windows XP przejrzałeś juź ??
Strona 1 / 1