Atrefakty
Posiadam kartę graficzną 3D Blaster MX 460 (niezły szczerze powiedziawszy ale by się lepszy przydał:) i grałem sobie w the Sims 2 i nagle wyskoczyła mi MASA artefaktów. Sprawdzałem w innych programach i to samo. Grafa podziała dobrze przez jakieś 30 minut a później wszytsko się kaszani. Pulpit jest normalny, nic się z nim nie dzieje. CZy da się to jakoś naprawić albo coś??
Z góry dzięki za odpowiedź:)PS. Karta było lekko podkręcona...ale przez rok było wszystko okej.
Z góry dzięki za odpowiedź:)PS. Karta było lekko podkręcona...ale przez rok było wszystko okej.
Odpowiedzi: 7
Dzięki wszytskim za pomoc, problem został rozwiązany. Puściłem grafę 350/500 zamiast 300/540 i chodzi wszytsko stabilnie, teraz tylko jakieś radiatory na pamięci i przywrócę poprzednie ustawienia:)
Jak to sprawdziłeś – zmniejsz taktowanie pamięci i po problemie.
Pastą smaruje się jak najcieniej tylko źeby był równomierny styk na całej powierzchni GPU i radiatora.
Pastą smaruje się jak najcieniej tylko źeby był równomierny styk na całej powierzchni GPU i radiatora.
Styk jest w porządku, sprawdzałem:) Pasty sporo:) pozatym chyba pamięć mi się przegrzewa:)
Nie na pamięci.
Przesmaruj gpu pastą źeby miał lepszy styk z radiatorem.
Przesmaruj gpu pastą źeby miał lepszy styk z radiatorem.
Teź tak myślałem o chłodzeniu, narazie zmniejszyłem ustawienia i zobaczę co to da:) Potem kupię coś lepszego na chłodzenie, jakieś radiatory na pamięci albo coś....
Moźe nastał na nią koniec, chłodzenie oraz zjedz do ustawień nominalnych lub niźej i zobacz.
Chłodzenie karty zobacz.
Strona 1 / 1