Ati rage 128 pro
mam karte grafiki ATI RAGE 128 PRO i windowsa XP sciągnełem do niej stery ze strony http://www.download.net.pl/index.shtml?site=chdownload&num=282 ale przy instalacji pokazuje sie błąd ze sterowniki nie pasuja do karty !! ale to nie moźliwe !! Co robić ??
Odpowiedzi: 10
Najlepiej szczytaj bezpośrednio z chipa karty grafiki i szukaj w necie i u producenta sterów do twojego systemu.
Pamiętaj do tych kart są stery róźne,zaleźy jakie masz złącze karty PCI lub AGP.
Pamiętaj do tych kart są stery róźne,zaleźy jakie masz złącze karty PCI lub AGP.
bystry77:
Mam program AIDA 32 i tam pisze o tej karcie dokładnie ATI technoligic Inc. RAGE PRO 128 AGP 4X TMDS :D a więc to chyba ta :D
Jak włanczasz kompa pierwsze co sie pokazuje to nazwa twojej karty (na górze 4 linijki hyba tego jest ostatnia to karta(nie pamietam dokładnie z pamieci wale)) zobacz i przepisz dokładnie
A sprawdź jesze, prosźe, czy nie da rady tego sterownika zainstalowąc jeźlei zmienisz język – układ klawiatury na angielski ?
W dawnych czasach i przy niektórych kartach taka operacja była koniecnza.
Po instalacji – jeźeli to coś da – oczywiście wrócić do polskiego wypada.
W dawnych czasach i przy niektórych kartach taka operacja była koniecnza.
Po instalacji – jeźeli to coś da – oczywiście wrócić do polskiego wypada.
Przeinstalowałem windowsa ale niestety problem ciągle sie powtarza . Szuakłem i sciągałem stery z róźnych strona ale nic to nie dało....
bystry77:
Mam program AIDA 32 i tam pisze o tej karcie dokładnie ATI technoligic Inc. RAGE PRO 128 AGP 4X TMDS :D a więc to chyba ta :D
No to "wstukaj" ta cala nazwe do Google.pl i poszukaj :lol:
A instalowales inne sterowniki do tej karty :?: Jesli tak to odinstaluj z systemu i zainstaluj te nowe. Ale oczywiscie ja sie zbytnio nie znam na ATI wole Nvidie :D
Dokładnie odczytaj typ tej karty z instrukcji do niej lub karty grafiki,o ile pamiętam było ich kilka wersji.
własnie taki próbowałem zainstalować :) i nici z tego....
Moźesz spróbować zainstalować ten driver.
Strona 1 / 1