Ati 9200

Cze!
Koleźanka kupiła sobie kompa, ma Radeona 9200, jakiejś nieznanej firmy, system XP i problem polega na tym, źe po instalacji systemu windows w menagerze urządzeń wykrywa 2 Radeony. Jest tam Radeon Series i Radeon Secondary, po odinstalowaniu obydwóch znowu po restarcie się pojawiają. Zainstalowałem stery z płytki dołączonej do grafy to system po pokazaniu pulpitu się restartuje, dopiero w trybie awaryjnym jak usunę stery to wchodzi do windy. Czy ktoś wie o co tu chodzi?? Czemu 2 Radki są?

Odpowiedzi: 11

Usunąłem dlatego, źe link dotyczył innego problemu, natomiast przedstawiłem w nim zdawkowo sytułację dwóch kart graficznych w Men. Urządz.

Lepszym rozwiązaniem IMO było opisanie tego w sposób bardziej rozległy.
McScr@by
Dodano
05.04.2004 23:09:10
no wiem, coś sie zamieszało, poza tym czemu usunołeś Swoją wypowiedz?
fije
Dodano
05.04.2004 22:58:52
BTW, nie tą co trzeba w linku który Tobie podałem ( post 18 od góry ) jest napisane na ten temat.
McScr@by
Dodano
05.04.2004 22:45:52
Zacytowałem Twoją wypowiedź bo sam mi ją poleciłeś i źeby było wiadomo o co chodzi.
Teraz juz wszystko wiem, dzięki za odpowiedzi i sorry za zamieszanie.
fije
Dodano
05.04.2004 22:41:31
fije :

Nie wiem co ten cytat ma wspólnego do Twojego topic`u ale,

postaram się wyjaśnić sytułację o którą pytasz, napisze to któryś raz juź z koleji.

W nowszych typach układów graficznych ATi Radeon Menadźer urządzeń wykrywa dwie karty graficzne pomimo tego, źe fizycznie posiadamy jedną.
Dzieje się tak dlatego, źe dzieki takiemu zabiegowi mamy moźliwość pracować na dwóch niezaleźnych monitorach naraz.
Aby owa technologia działała poprawnie muszą być spełnione okreslone warunki mianowicie :

Zainstalowana aplikacja ATi Hydravision( Multi Desk i Desktop Manager ).

Mam nadzieje źe uświadomiłem Ciebie :wink:
Podłączenie dwóch monitorów ( CRX–LCD, CRX–CRX ).
McScr@by
Dodano
05.04.2004 22:37:33
A na to, źe są to odpowiedzi udzielane na dwa ózne pytania to nie zwróciłeś uwagi ?
Rebe
Dodano
05.04.2004 22:21:03
mcscr@by:
(...)Po uruchomianiu systemu nastepuje bottowanie i monitor zostaje na moment wylaczony i po kilku sekundach (2–3sec.)zostaje ponownie wlaczony i odswieza("drźy obraz").Obecnie kazda wersia drivera ATi Catalyst od wersi 3.3 do wersi 3.9 posiada ta obcje.Pozatym moze uzywasz ATi Catalyst 3.9 (zauwazono w niej powazny blad w stabilnosci pracy),a nie wersi poprawionej ATi Catalyst 3.9 Patcher(z patche`m).Pozatym ATi nawiazał ostatno wspolprace z nowym producentem sterownikow Omega i dolacza je do swoich kart.Wystepuja one razem z niektorymi modelami kart ATi,ale firma nadal dolacza tez Catalyst`y jako stery domyslne.To tytulem wstep,
przejdzmy do rozwiazania problemu:
Odinstaluj sterowniki karty z systemu i wszystkie komponenty ATi,posprzataj po nich.
Pobiesz z strony producenta drivery Catalyst 3.9 (sa juz dostepne bez bledow).
Polecam Catalyst 3.9 bo sa wydajniejsze od Omega(sprawdzone oficjalnie bechmarkami).
Wyciagni karte z slotu pci(przy wylaczonym kompie).
Wloz spowrotem jak os znajdzie nowy sprzet,zainstaluj nowe drivy i sprawdz czy wszystko o.k.
Problem mogl wystapic poniewaz w systemie byly pozostalosci po driverach Omegi a zainstalowales Catalysty lub odwrotnie.
Zastosuj sie do tego jak by to nie dalo rozwiazania to pomyslimy dalej z rozwiazaniem problemu.

I o to chodził, czy nie moźna było tak od razu zamiast wypisywać jakieś ramdaki, manuale i inne cuda :D
Wielkie dzięki Mcscr@by.
fije
Dodano
05.04.2004 22:10:13
Rzeczywiście teraz wszystko jasne, dzięki :roll:
Ps. Do tego produktu nie ma źadnych informacji.
fije
Dodano
05.04.2004 21:59:32
Ilość RAMDAC–ów choćby, a reszta to w ...google – przeciez do kaźdego produktu jest jakaś informacja producenta, o manualach nie wspomnę.
Rebe
Dodano
05.04.2004 21:54:57
fije:
Zainstalowałem stery z płytki dołączonej do grafy to system po pokazaniu pulpitu się restartuje, dopiero w trybie awaryjnym jak usunę stery to wchodzi do windy.

Strasznie wyczerpująca odpowiedź, moźe troche więcej wyjaśnień??
fije
Dodano
05.04.2004 21:48:48
Są i mają być.
Rebe
Dodano
05.04.2004 21:21:19
fije
Dodano:
05.04.2004 19:51:46
Komentarzy:
11