ATHLON1,8+ CZY SIĘ GRZEJE?
MAM ATHLONA 1,8+ I PO GRACH JEGO TEMPERATURA WYNOSI 65C.CZY TO DUŻO? ILE POWINNA WYNOSIĆ?[/url]
Odpowiedzi: 10
jeszcze jedna sprawa – podaj model plyty , bo moze bios zawyza temperatury
Gdy kupiłem sobie nową płytę gł. i procka to po załoźeniu miałem temp. ok 65C. Było to spowodowane starą obudową (zasilacz na pionowo). Zdjąłem obudowę z zasilacza i powietrze z procka wedrowało do zasilacza, a stamtąd następnym wentylem na zewnątrz. Tamp. mojego procka to ok 43C a przy grach ok. 53C.
arnii:
TO ZNÓW JA . JEŚLI CHODZI O COOLERA TO MAM MASTERA .CZY TO COŚ ZMIENIA ?DZIĘKI ZA PODPOWIEDZI.
bys zapodal model tego coolermastera – wtedy byloby wszystko wiadomo.....
to skoro po wlaczeniu kompa masz 45 st :shock: to na bank masz zle zalozony cooler
koniecznie zdejmij cooler , przesmaruj proca pasta termoprzew. i zaloz cooler , powinno ci to zbic temperature
jaki masz cooler ,titana ??? bo wiem ze zapinki w nich nie sa najlepsze :?
koniecznie zdejmij cooler , przesmaruj proca pasta termoprzew. i zaloz cooler , powinno ci to zbic temperature
jaki masz cooler ,titana ??? bo wiem ze zapinki w nich nie sa najlepsze :?
NA ZIMNYM KOMPIE JEST 45C PÓŻNIEJ WZRASTA DO 60C A W GRACH DO 65C
NA ZIMNYM KOMPIE JEST 45C PÓŻNIEJ WZRASTA DO 60C A W GRACH DO 65C
jak na razie to jeszcze ci sie proc nie zintegruje z socketem , ale mocno to skroci jemu zywotnosc
wez sprawdz czy jest dobrze cooler zalozony , czy ma paste srebrna , sprawdz jaka masz temperature po wlaczeniu kompa (w biosie) i podaj ja (oczywiscie na zimnym kompie)
pozatym jaki masz cooler ?? moze juz nie wyrabia na tym antonim ?? :|
wez sprawdz czy jest dobrze cooler zalozony , czy ma paste srebrna , sprawdz jaka masz temperature po wlaczeniu kompa (w biosie) i podaj ja (oczywiscie na zimnym kompie)
pozatym jaki masz cooler ?? moze juz nie wyrabia na tym antonim ?? :|
Mój AthlonXP 2000+ osiąga podczas grania max 42 stopnie.
65 stopni to malo 8)
65 stopni to malo 8)