ATHLON1,8+ CZY SIĘ GRZEJE?
MAM ATHLONA 1,8+ I PO GRACH JEGO TEMPERATURA WYNOSI 65C.CZY TO DUŻO? ILE POWINNA WYNOSIĆ?[/url]
Odpowiedzi: 20
wystarczy tego !
Mrowiec i Tire nieznam was zbytnio ale jak na to patrze to aź zebra mi się wyginają !! Daj mrowiec spokoj tire'owi on chce jakoś ludzioom pomóc a nie szukać zaczepki wiec odpierdykaj sie od niego :evil:
tire:
Juź wielokrotnie pisałem,źe z zasrańcami nie rozmawiam ani dyskutuję.Zazwyczaj zasrańcy mówią co dobre a co beeee.
Nikt ci nie karze prowadzic monologu, wiec nie miej pretensji, lamo.
Jesli ktos sie chce posmiac, zapraszam do poogladanie testow KS:
http://www.komputerswiat.pl/menu/testy.html
Naprawde warto :–)
hej, panowie ! mysle ze warto zakopac juz topor wojenny. 
Forum jest po to by sobie pomagac, a nie siebie na wzajem obrazac.
Mam nadzieje, ze mrowiec "zejdziesz" z tire i przestaniesz mu wytykac rozne rzeczy. A to ze ktos zadaje pytania to nie daje nikomu powodu do traktowania go "z gory" – nikt nie jest alfa i omega.
A Ty tire mam nadzieje ze "odpuscisz" mrowcowi, ktory pozbyl sie swojego haniebnego awatarka i od tamtej pory chyba juz nie afiszuje tak swoich pogladow...
a tak na marginesie to wszystko to ma sie nijak do temperatury procesora !

Forum jest po to by sobie pomagac, a nie siebie na wzajem obrazac.
Mam nadzieje, ze mrowiec "zejdziesz" z tire i przestaniesz mu wytykac rozne rzeczy. A to ze ktos zadaje pytania to nie daje nikomu powodu do traktowania go "z gory" – nikt nie jest alfa i omega.
A Ty tire mam nadzieje ze "odpuscisz" mrowcowi, ktory pozbyl sie swojego haniebnego awatarka i od tamtej pory chyba juz nie afiszuje tak swoich pogladow...
a tak na marginesie to wszystko to ma sie nijak do temperatury procesora !

Jezeli ten mrowiec"bez flagi" na całym forum czepia się mnie i obraźa,to sorry,nie mam zamiaru biernie się temu przyglądać....
Tym bardziej,źe do faszystów[czym publicznie chwalił się tenźe mrowiec] tylko taki język dociera.
Tym bardziej,źe do faszystów[czym publicznie chwalił się tenźe mrowiec] tylko taki język dociera.
Panowie, Tire, Mrowiec prosze o spokoj.
PW u Was nie dziala?
PW u Was nie dziala?
Mrowiec napisał
Tire, mam prosbe, nie cytuj tych wypowiedzi rodem z Komputer Swiata – to jest gazeta dla lamerow
Juź wielokrotnie pisałem,źe z zasrańcami nie rozmawiam ani dyskutuję.Zazwyczaj zasrańcy mówią co dobre a co beeee.
Jeźeli chodzi o twój pogląd nt.Komputerświata–to daj meila do redakcji,a nie do mnie.Lamerem jesteś ty i to napewno.A co ja mam i jak cytować,to tylko moja wyłącznie sprawa.
Tire, mam prosbe, nie cytuj tych wypowiedzi rodem z Komputer Swiata – to jest gazeta dla lamerow
Jeźeli chodzi o twój pogląd nt.Komputerświata–to daj meila do redakcji,a nie do mnie.Lamerem jesteś ty i to napewno.A co ja mam i jak cytować,to tylko moja wyłącznie sprawa.
moim zdaniem taka temperatura procesorka jest w normie. jak ja gram na mym procesorku to jest podobna.
tire:
Sorry.
Zaczerpnąłem tą informację z prasy.
Tire, mam prosbe, nie cytuj tych wypowiedzi rodem z Komputer Swiata – to jest gazeta dla lamerow :lol
Wracajac do tematu:
Taki polecacie cichy cooler (
Moźe tu być pomocny program AIDA32...... :?:
Moźe tu być pomocny program AIDA32...... :?:
matid:
Jak moźna te oznaczenia sprawdzić?
Są one napisane na procesorze??
A moźe ma ktoś jakiś inny pomysł, bo zbytnio nie chce mi się wiatraczka i radiatora zdejmowac...
oczywiscie oznaczenia sa na procku. Nie wiem czy sa programy do odczytywania oznaczen :roll:
chcialem tylko dodac, ze te oznaczenia ktore podalem odnosza sie do procesorow AMD
The_judge:
Kazdy procesor ma swoje oznaczenia z ktorych jasno wynika jaka jest dopuszczalna temp pracy :
Q – 60*C
X – 65*C
R – 70*C
Y – 75*C
T – 90*C
S – 95*C
Jak moźna te oznaczenia sprawdzić?
Są one napisane na procesorze??
A moźe ma ktoś jakiś inny pomysł, bo zbytnio nie chce mi się wiatraczka i radiatora zdejmowac...
Sorry.
Zaczerpnąłem tą informację z prasy.Chyba źle zinterpretowałem pamięciowo tekst.
Wiem,źe Pentium moźe pracować nawet do temp.>90 st.C.
Sorry.
Sorry.
tire:
Wygląda na to,źe Athlon moźe ocieplić się bez szkody nawet do 57 st.C :?:
nie rozumiem tire Twojej wypowiedzi :?
Kazdy procesor ma swoje oznaczenia z ktorych jasno wynika jaka jest dopuszczalna temp pracy :
Q – 60*C
X – 65*C
R – 70*C
Y – 75*C
T – 90*C
S – 95*C
To sa max temperatury, ale wiadomo ze im nizsze to tym lepiej dla procesora.
Jak wynika z tego co napisalem w zaleznosci od typu procesora moze sie on "ocieplic" (bez jego zniszczenia czy uszkodzenia) zdecydowanie bardziej niz do wymienionych przez Ciebie 57*C
Wygląda na to,źe Athlon moźe ocieplić się bez szkody nawet do 57 st.C :?:
8)
8)
zmień sobie wiatrak sugeruje taki z miedzianą wkładką
ja mam athlona 2000 i temperatura oscyluje ok.43 do 45 stopni nawet przy intensywnej pracy procka
mój cooler to 5F271B1M3 Falcon Rock polecam na giełdzie ok.60 złociszy
ja mam athlona 2000 i temperatura oscyluje ok.43 do 45 stopni nawet przy intensywnej pracy procka
mój cooler to 5F271B1M3 Falcon Rock polecam na giełdzie ok.60 złociszy
Latem moźesz zacząć mieć problemy (zawieszki). Mi powyźej 65 zaczeły dziać się cuda z PC–tem. Staram się utrzymywać temp do 58–59 ( w biosie włączyłem sobie ograniczenie do 60) Załoźyłem sobie dodatkowy wiatrak na obudowie wyciagający ciepłe powietrze obiniźył mi ok 7 stopni średnią temperaturę kolejne 5 obniźa mi drugi wiatrak wtłaczający powietrze (czekam z nim na lato) chodzi to jak ciągnik fakt, ale skuteczne.