Athlon XP 2000+ czy nie ??
Mam problem a dokładniej ,gdy wchodze na właściwości systemu na zakładke "ogólne" w dziale Komputer pisze tak:
AMD Athlon(tm)XP 2000+
:arrow: 1,67 GHz :?: :?: :?: :?:
512 MB RAM
Pytanie dlaczego i co oznacza to 1,67 GHz
czy to znaczy źe tak naprawde mam taki właśnie procesor a nie 2000 ??
czy moźe to jakieś inne parametry o których nie mam pojęcia ??
Prosze o jakieś objaśnienie w tej sprawie bo naprawde nie wiem co to znaczy.
Z Góry Dzienki !!!
AMD Athlon(tm)XP 2000+
:arrow: 1,67 GHz :?: :?: :?: :?:
512 MB RAM
Pytanie dlaczego i co oznacza to 1,67 GHz
czy to znaczy źe tak naprawde mam taki właśnie procesor a nie 2000 ??
czy moźe to jakieś inne parametry o których nie mam pojęcia ??
Prosze o jakieś objaśnienie w tej sprawie bo naprawde nie wiem co to znaczy.
Z Góry Dzienki !!!
Odpowiedzi: 16
AMD Jest najlepszy po pierwsze ,ze jest tanszy po drugie ,ze jego "osiagi" juź przy 1600Mhz równają się z Pentiumem4 2Ghz i po terzcie ,ze mozna go nieźle podkrecić! :twisted:
Tu jest link do bardzo ciekawej strony którą wszystkim polecam http://www.pl.tomshardware.com/cpu/20020107/index.html Na tej stronie zaźegnacie swoje spory który jest lepszy ;–)
SLAY3R:
Weźmy na warsztat Pentiuma IV 2GHz i AMD Athlona 2 GHz. Wydajniejszy będzie Athlon bo on ze swoją prędkością 2GHz dorównuje Pentiumowi IV 2,4 GHz. Chyba widać co wydajniejsze.
o wlasnieo to mi hcodzilo i lepiej bym tego nie ujal :) to chyba rozwiewa wszelkie watpliwosci ? :)
Weźmy na warsztat Pentiuma IV 2GHz i AMD Athlona 2 GHz. Wydajniejszy będzie Athlon bo on ze swoją prędkością 2GHz dorównuje Pentiumowi IV 2,4 GHz. Chyba widać co wydajniejsze.
no a ja sie nie zgodze w tej kwestii, rozmawailem z adminem i on mowiel, ze te oznadczenia to sa porownania do PIV czyli athlon 2000xp dziala jka pentium 2GHz, poprostu ich osiagi sa porownywalne, co wg swiadczy tylko o wyzszosci AMD
Ja powiem tak. AMD wymyśliło sobie oznaczenia, którymi będą oznaczać swoje ATHLONY. Nikt naprawdę nie wie z czym te oznaczenia są związana ale napewno nie z częstotliwością procesora. Ja mam Athlona 2200 xp ++ i działa on z częstotliwością 1800 Mhz.
aja mam athlona 2000 chla z predkoscia 1,71 GHz i jestem z niego naprawde dumny i zadowolony ie bral bym intela, bo to tylko duze koszty, a roznica nie wielka ,a le to moje zdanie
amd ma ogromnego plusa bo jest tanszy ale o innych jego zaletach to chyba cicho jest
amd ma ogromnego plusa bo jest tanszy ale o innych jego zaletach to chyba cicho jest
Athlon jest lepszy, chociaźby z tego względu, źe jest tańszy.
Kaźdy ma swoją rację a ja mówię prawda leźy po środku.Oba są dobre :)
Ale tak naprawdę,który jest lepszy: Athlon czy Intel.
Spór trwa do dziś........ :D
Spór trwa do dziś........ :D
Ten współczynnik został wprowadzony włąsnie po to źeby ptencjalni klienci nie popełnili błędu. Masz przed sobą dwa procki Athlon 1,67GHz i P4 2GHz. Co kupisz? Załoźe się źe większość niewstajemniczonych uźytkowników komputerów wybierze P4, myśląc źe Athlon jest wolniejszy a to przecieź nieprawda.
AmD wprowadził takie oznaczenie z powodu konkurencji Itela. Np procek 3000+ ma tak naprawdę 2,4 GHz (albo 3,6GHz) dokładnie nie pamiętam. Ale tak jest przy wszystkich prockach tej firmy. Pisali o tym w gazetach. Że moźe to mylić klijentów, itp. Ale AMD został przy swoim.
Znalazłem http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=5024&highlight=
PS. Przenosze do działu sprzęt.
PS. Przenosze do działu sprzęt.
Dzienki za szybką odpowiedź jak znajdziesz ten link to zarzuć
Strona 1 / 1