Athlon 2000

tak mam athlonka xp 2000+ i kiedyś mogłem swobodnie podkręcic jego FSB do 150 a teraz jak wezme 150 to mi sie nie chce monitor wlaczyc i musze od nowa kompa wlaczac)dobrze ze bios anie msuze resetowac tylko samamemu mi sie naprawia) ale chcialbym go chociaz do 2500 podkrecic ale jak czekam na pytania i odpowiedzi

Odpowiedzi: 2

alpin19:
Jeśli ci się jednak nie uda to zwróć się do Guru w kwestii kręcenia – czyli do Pawka – on napewno ci pomoźe.

Oj alpinie19, teraz to mi ćwieka wbiłeś. Jak tylko wejdę na gg, czy na forum, to nie bedę miał zycia :mrgreen:

Tak na powaźnie, to fakt – na podkręcaniu sie znam. W moim kompie wszystko co moźe byc podkręcone – jest podkręcone, jednak Guru to ja jeszcze nie jestem :wink: Choć nie powiem, źe nie chaciałbym być. Jeszcze troche praktyki w połączeniu z teorią i bedzie dobrze.

Więc zapraszam na niezobowiązujące pogawędki na gg. Mój numer w moim profilu.
Pawek
Dodano
24.12.2003 19:45:22
Powiem ci jak ja robię źeby kręcić swojego 2800 do 3200.
Wchodzę do biosu –> podnoszę FSB –> wychodzę –> komp się nie włącza –> wyłączam kompa na twardo –> wyjmuję jedną kość (musisz sprawdzić w jakim połoźeniu jednej kości pamięci ruszy)–> włączam kompa –> wchodze do Windy –> wyłączam kompa –> wkładam drugą kość pamięci –> włączam kompa i wtedy rusza jak naleźy na nowych ustawieniach.
Jeśli masz Epox'a to musisz tak zrobić.

Jeśli w ten sposób ci się nie uda to albo procek nie pójdzie na 150MHz (ustaw raczej 166). Widzę źe chcesz go kręcić do Athlona 2500 czyli 1.83GHz – ustaw więc tak: 11x166 (lub max 11.5x166).
Chociaź ja bym na twoim miejscu zrobił 9x200.

Jeśli ci się jednak nie uda to zwróć się do Guru w kwestii kręcenia – czyli do Pawka – on napewno ci pomoźe.
alpin19
Dodano
24.12.2003 19:10:21
pbartek
Dodano:
24.12.2003 15:25:10
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1