Athlon 1800 xp
Podkręcał ktoś takiego procka (1800) jeźeli tak to do ilu i co czmieniał (mnoźnik czy szyne) no a do tego przy jakim chłodzeniu.
Odpowiedzi: 6
mars28:
Poza tym po co dodatkowo wyźymać inne podzespoły.
Jesli FSB ustawi się na 166 to szyna PCI będzie miała 33 MHz czyli źadne urządzenie poza pamięcią i prockiem nie "odczuje" zmiany.
a na swojej płycie nie moge zmieniać mnoźnika chyba
Popatrz tutaj http://forum.tweak.pl/ na dział podkręcanie
Z twoimi pamięciami (tzn. 266MHz) moźesz mieć problemy z podkręceniem uźywając FSB. Ja na DDR 266MHz podkręciłem niewiele, zwiększyłem częstotliwość procesora tylko o kilkadziesiąt MHz. Ale chyba były to kiepskie pamięci. Na aktualnych (333MHz) podkręcałem na FSB do 166MHz i działał dość stabilnie. Oczywiście nie zamęczałem go kilkudniową kompresją więc nie wiem jak by to przyjął na dłuźszą metę. Ale na razie nie muszę go podkręcać więc zrezygnowałem z tego. Poza tym po co dodatkowo wyźymać inne podzespoły.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Podkręcać najlepiej przez FSB.
Jeśli się da to najlepiej ustawić FSB na 166 (częstotliwość szyny PCI 33 MHz). Musisz teź zwiększyć napięcie o ok. 0.1 V. Upewnij się, źe pamięci to wytrzymają.
Jeśli się da to najlepiej ustawić FSB na 166 (częstotliwość szyny PCI 33 MHz). Musisz teź zwiększyć napięcie o ok. 0.1 V. Upewnij się, źe pamięci to wytrzymają.
Podkręcać najlepiej przez FSB.
Strona 1 / 1