Athlon 1700+ XP problem
Od niedawna w sysytemie wykrywa mi mojego Athlona jako tylko 1100 Mhz. Na początku uruchomienia komputera dzieje sie to samo.
Mam Winde XP Home
Nie wiem co jest grane
Mam Winde XP Home
Nie wiem co jest grane
Odpowiedzi: 5
koledzy nie do konca maja racje czasami na plytach jest zworka ktora przestawia tryb pracy ze 100 na 133 mhz jak np. na plycie ASRock K7VT2Mr. Red:
Od niedawna w sysytemie wykrywa mi mojego Athlona jako tylko 1100 Mhz. Na początku uruchomienia komputera dzieje sie to samo.
Mam Winde XP Home
Nie wiem co jest grane
LAMA STRASZNA LAMA:
o bosz. !!
advanced chipset settings (w biosie) –> FSB freq. z 100 na 133 i po problemie – czy tak trudno ?? :?
Potraktowales goscia jak jakiegos natreta ktory cie meczy w srodku nocy namolnymi telefonami. Racz zauwazyc ze to jego PIERWSZY post. Nie kazdy ma wiedze komputerową w malym paluszky tak jak ty... :evil:
o bosz. !!
advanced chipset settings (w biosie) –> FSB freq. z 100 na 133 i po problemie – czy tak trudno ?? :?
o bosz. !!
zobacz w biosie czy nie masz ustawionego trybu "safe mode" czy jakos tak (bios czasami ustawia taki tryb pracy gdy np odlaczysz/podlaczysz dysk gdy jest komp wlaczony, gdy podkrecisz za bardzo procka lub gdy zrobisz jakies spiecie na plycie itp)
Musisz recznie przestawic predkosc na standardowa i po klopocie.
Musisz recznie przestawic predkosc na standardowa i po klopocie.
Strona 1 / 1