Athlon 1,4 – temperatura Procka!
Jaka temperaturę powinien mieć ten procesor po ok 1 godzinie normalnej pracy( słuchanie muzyki, przeglądanie stron jakieś "pyknięcie" w gierkę) :?: :?: :?:
Myślicie źe temp ok 60 stopni to za duźo? czy one tak mają?
liczę na szybkie odpowiedzi bo zalezy mi na czasie w tej sprawie :!:
Dzięki :mrgreen:
Myślicie źe temp ok 60 stopni to za duźo? czy one tak mają?
liczę na szybkie odpowiedzi bo zalezy mi na czasie w tej sprawie :!:
Dzięki :mrgreen:
Odpowiedzi: 12
a ja mam to juź za sobą zmieniłem radiator na miedziany i okazało sie źe temperatura nie zmieniła sie nawet o 1 stopień i dalej wynosi 56 do 60 stopni
więc zamontowałem nad nim taki duzy quler od zalmana
na wysięgniku i teraz w stresie mam 45 stopni po dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugim graniu a przy normalnej pracy temperatura nie przekracza 40 :D
więc zamontowałem nad nim taki duzy quler od zalmana
na wysięgniku i teraz w stresie mam 45 stopni po dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugim graniu a przy normalnej pracy temperatura nie przekracza 40 :D
E tam – nie narzekam. Teraz akurat mam 60 stopni.
Pawek:
109 to chyba nie (ale na pewno ponad 100), ale fakt faktem te temperaturki są dla mnie w porównaniu z tą śmieszne. Teraz po zmianie pasty i wiatraka mam 65 stopni Celsjusza (proc podkręcony).
Pawek to i tak duźo.
Ja mam 53 w stresie.
Proc kręcony na 2700+
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=11180
Tu moźesz co nieco poczytać
Tu moźesz co nieco poczytać
Kumpel miał kiedyś trochę zwalony proc i na wejście miał 95 stopni :mrgreen:
Ale chwile pochoził i miał juz 100 parę, w kulminacyjnych momentach uzyskiwał 106 :lol:
I działał, i nic nie ciął, wszystko ładnie chodziło
:wink:
niestaty wszystko ma swoje granice wytrzymałosci, spalił sie proc płyta główna i dysk :mrgreen:
No to mówicie ze pastą posmarować i źe to nie jest mordercza temperatura :?:
P.S. a tak to trochę odbiegając od tematu to jak w Operze zrobić źeby dostosowywał szerokość strony do okna przeglądarki? bo musze przewijac tą belką poziomą :wink:
Ale chwile pochoził i miał juz 100 parę, w kulminacyjnych momentach uzyskiwał 106 :lol:
I działał, i nic nie ciął, wszystko ładnie chodziło
:wink:
niestaty wszystko ma swoje granice wytrzymałosci, spalił sie proc płyta główna i dysk :mrgreen:
No to mówicie ze pastą posmarować i źe to nie jest mordercza temperatura :?:
P.S. a tak to trochę odbiegając od tematu to jak w Operze zrobić źeby dostosowywał szerokość strony do okna przeglądarki? bo musze przewijac tą belką poziomą :wink:
Ukey:
Pawku jak dobrze pamietam to ty miales 109 stopni i nic sie nie dzialo a my ty sie do 60 stopni przejmujemy :wink: :D
109 to chyba nie (ale na pewno ponad 100), ale fakt faktem te temperaturki są dla mnie w porównaniu z tą śmieszne. Teraz po zmianie pasty i wiatraka mam 65 stopni Celsjusza (proc podkręcony).
Pawku jak dobrze pamietam to ty miales 109 stopni i nic sie nie dzialo a my ty sie do 60 stopni przejmujemy :wink: :D
Krzychooo:
No tu jest jakiś duźy radiator i wentylator taki jak na zasilaczu wielki :mrgreen:
obroty to ma chyba coś koło 2600 czy 2700 :?
Widocznie albo masz coś pochrzanione na stykach albo Twój komplet jest wolnoobrotowy. W kaźdym razie jak tutaj juz napisano taka temperatura nic Twojemu procowi nie zrobi.
Spróbój zwiększyć prędkość coolera. SpeedFanem lub w BIOSie.
No tu jest jakiś duźy radiator i wentylator taki jak na zasilaczu wielki :mrgreen:
na pewno taka temperatura nie uszkodzi Ci procesora. Na pewno połoźenie srebrnej pasty spowoduje spadek temp o kilka stopni.
jak zamontujesz bardziej wydajny wiatrak i miedziany radiator to teź temp spadnie
ale tak jak mówie póki co nic Ci nie grozi –> procek będzie działać bez problemów
jak zamontujesz bardziej wydajny wiatrak i miedziany radiator to teź temp spadnie
ale tak jak mówie póki co nic Ci nie grozi –> procek będzie działać bez problemów
No ja mam procka 1.8+XP krecony na 2000+XP i mam temperaturke max do 59 stopni ale na 1.4 to tak max powinno byc z 50. Jaki masz wentylatorek ?? Ja mam taki wielki kaloryfer ale malo ma obrotów bo tylko 2500 :wink:
Strona 1 / 1